ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ π. ΙΩΗΛ (ΦΩΤΟ): Εγκαινίασε Ιερό Ναό στον οικισμό Αγίου Παύλου στη Νάουσα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου στον ομώνυμο οικισμό της Νάουσας παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης μας π. Ιωήλ.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Παύλου στον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Ναούσης και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο οικισμός βρίσκεται πλησίον της ηρωικής πόλης της Νάουσας, αλλά ανήκει εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

Κατά το πέρας της Θείας λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Παύλου και στη συνεχεία τελέσθηκε τρισάγιο για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατοίκους της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανέγερση του λιθόκτιστου ναού του Αγίου Αποστόλου Παύλου ξεκίνησε το 2022 με πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντίνου Χατζηιωαννίδη και την ουσιαστική συμβολή των κ. Παναγιώτη Χαϊτίδη και Μερκουρίου Παπακωνσταντίνου.

Στην τελετή των εγκαινίων και την πρώτη Θεία Λειτουργία μετείχαν: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος της τελετής των εγκαινίων, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Σκύδρας, Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης και Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδεσσας Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραγιάννης, ιερείς και διάκονοι της Μητρόπολης.

Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος της Ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε όλους τους γνωστούς και αγνώστους συντελεστές της ανεγέρσεως του περικαλλούς ιερού ναού σε έναν τόπο με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, όπως είναι ο οικισμός Αγίου Παύλου Ναούσης.

Αναφέρθηκε επίσης στον Άγιο Καλλίνικο, τον Επίσκοπο Εδέσσης, και σε πρόσφατες θαυμαστές επεμβάσεις του.

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ετικέτα: