ΕΔΕΣΣΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Εκδηλώσεις για την εορτή του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Γιαννιτσών (δίπλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο).
Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 8/11
5 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11
7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

  ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Την Τετάρτη και Πέμπτη 9-10 Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο ιερός ενοριακός ναός αγίου Νεκταρίου Εδεσσας.

Σήμερα, Τρίτη το απόγευμα, στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την Τετάρτη το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 5 μ.μ., θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και Παράκληση στον άγιο Νεκτάριο.

Την Πέμπτη το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Κτιτορικό Μνημόσυνο και το απόγευμα στις 5 μ.μ., Εσπερινός, Ευχέλαιο και Παράκλησις στον όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού θα τεθούν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα των αγίων Νεκταρίου και Αρσενίου που φυλάσσονται στον ναό.

  ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, το βράδυ, από τις 21.00 μέχρι 0.30, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.