ΠΕΔΚΜ: Αποχαιρετά με ευγνωμοσύνη και σεβασμό τον καθηγητή Βασίλη Παπαζάχο

Κεντρική Μακεδονία

Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Βασίλη Παπαζάχου, ομότιμου καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαζάχο, τον άνθρωπο που συνδέθηκε άρρηκτα με τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της με το μεγάλο σεισμό του 1978, εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). 

Η ΠΕΔΚΜ τιμά το σημαντικό έργο του Βασίλη Παπαζάχου, επιστήμονα διεθνούς εμβέλειας με πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις και αναγνωρισμένη προσφορά στο χώρο της επιστήμης της σεισμολογίας, την οποία και υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του.  

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει: 

“Αποχαιρετούμε με λύπη και σεβασμό το Βασίλη Παπαζάχο, διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή Γεωφυσικής, το όνομα του οποίου συνδέθηκε άρρηκτα με τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της, στον μεγάλο σεισμό του 1978. 
Διακρίνονταν για τη σεμνότητα, την ταπεινότητα και την επιστημονική του αρτιότητα. Τον γνωρίσαμε με την ιδιότητά του ως καθηγητή Γεωφυσικής, συμβάλλοντας στον αντισεισμικό σχεδιασμό πολλών μεγάλων έργων, στη διαμόρφωση της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας και την υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών πάνω σε θέματα αντισεισμικής προστασίας.  

Ο Βασίλης Παπαζάχος υπήρξε ισχυρή προσωπικότητα που άφησε το δικό του αποτύπωμα στο χώρο της επιστήμης και της κοινωνίας και θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε στην Ελλάδα και διεθνώς. 

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συνεργάτες του».