Γιάννης Σηφάκης: Οι “άριστοι” τα κατάφεραν και στο ΕΚΑΒ Αριδαίας, το κλείνουν από την επόμενη Παρασκευή

Απόψεις

Γιάννης Σηφάκης:  Οι «άριστοι» τα κατάφεραν και στο ΕΚΑΒ Αριδαίας που ιδρύσαμε πριν 4 χρόνια, το κλείνουν από την επόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. 

Να συστρατευτούν αμέσως όλοι οι φορείς στην Πέλλα (βουλευτές και Δήμος Αλμωπίας) για να αποτραπεί η εγκληματική αυτή εξέλιξη.  
Κανείς δε μπορεί να παίζει με την ανθρώπινη ζωή και την αισθηση ασφάλειας των πολιτών της Αλμωπίας.

Η κυβέρνηση και ο Δήμος Αλμωπίας να βρούν άμεσα χώρο για να εγκατασταθεί το ΕΚΑΒ ώστε να μην επιστρέψουν από την επόμενη Παρασκευή τα δύο ασθενοφόρα και το προσωπικό στην Έδεσσα.

Αδράνησαν και έχασαν πολύτιμο χρόνο (την ώρα που εδώ και μήνες γνώριζαν ότι ο χώρος που είναι τώρα εγκατεστημένο το ΕΚΑΒ μεταβιβάστηκε σε ιδιώτη ο οποίος επιθυμεί την ιδιόχρηση του) και αφού δόθηκαν και χρονικές παρατάσεις από τον νέο ιδιοκτήτη του του χώρου για την μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ δεν βρήκαν χώρο που να μπορεί να αδειοδοτηθεί για την χρήση ΕΚΑΒ. 

Άμεσα να μετεφερθεί το ΕΚΑΒ Αλμωπίας σε προσωρινό χώρο (ίσως στο Κέντρο Υγείας Αριδαίαw όπως προσωρινά είχε εγκατασταθεί κατά την ίδρυση του και μέχρι να διευθετηθεί ο χώρος που ήταν εγκαταστημένο μέχρι τώρα) μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος που να αδειοδοτηθεί για μόνιμη εγκατάσταση ο οποίος όμως πρέπει να βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Όπως όλοι γνωρίζουν η βάση ΕΚΑΒ Αριδαίας (ως τμήμα του ΕΚΑΒ Έδεσσας) ιδρύθηκε επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη προσπάθεια δική μου και με την συνεργασία μου με την Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ και υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο απο τον Τομέα Θεσσαλονίκης και το ΕΚΑΒ Έδεσσας. 

Αντί να αναβαθμιστεί με επιπλέον ασθενοφόρα και προσωπικό (όπως απαιτείται) το έφεραν στο χείλος του κλεισίματος. 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του Δήμου Αλμωπίας σε περίπτωση κλεισίματος του ΕΚΑΒ Αριδαίας θα είναι τεράστιες.  
Άμεση εγρήγορση απο όλους να σωθεί το ΕΚΑΒ Αριδαίας έστω και την τελευταία στιγμή.