ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΚΥΔΡΑΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ (9/3)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Με αφορμή την 8 Μάρτη η  Ομάδα Γυναικών Έδεσσας Σκύδρας (μέλος ΟΓΕ), σας προσκαλεί στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας να απολαύσετε το έργο του Μπόστ, “Η Φαύστα” από την θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ Βέροιας.

Είσοδος δωρεάν και για όλους!

Λίγα λόγια για το έργο: Η Φαύστα και ο σύζυγός της έχασαν την κόρη τους που πνίγηκε στη θάλασσα. Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Αυτό είχε στην κοιλιά του το κοριτσάκι, που είχε πια μεγαλώσει. Είχε κάποια προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, αλλά από την άλλη είχε γνωρίσει τον κόσμο. Είχε πολλές ιστορίες να διηγηθεί στους γονείς της, για τον κόσμο. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός το κοριτσάκι εξολοθρεύεται από τους γάτους επειδή μύριζε ψαρίλα. Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση με το γιο τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάμο το ομοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται το χαμό του και φεύγουν άπραγοι.

Και όπως πολύ χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεσσαλικού θεάτρου, αναφέρει: «Ο Μπόστ είναι μια μοναδική περίπτωση στο ελληνικό θέατρο. Τόσο μοναδική που μοιάζει μεταμοντέρνος ίσως και πριν το μεταμοντερνισμό. Τόσο στην μορφή, όσο και στο περιεχόμενο των θεατρικών του έργων εμφανίζει μεγάλη πρωτοτυπία και αυθεντικότητα- αν και στην περίπτωση του Μπόστ είναι τόσο ενωμένα αυτά τα δύο, που το ένα καθορίζει το άλλο.»