Ανοιχτό «παράθυρο» για είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή – Εχει παραιτηθεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ η Ζωρζέτα Λάλη

Πολιτική

 Σημειώνεται ότι η Ζωρζέτα Λάλη ήταν στην όγδοη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, πριν τον κ. Κασσελάκη και προηγείται αυτού ως αναπληρωματική

Το γεγονός ότι η Ζωρζέτα Λάλη έχει παραιτηθεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, με φόντο δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο του κόμματος να έχει επικοινωνήσει μαζί της.

Από πλευράς της, η Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώνει το τηλεφώνημα, ωστόσο αυτό περιπλέκει τα πράγματα για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ακόμη και αν παραιτηθεί ο Όθωνας Ηλιόπουλος από τη βουλευτική του έδρα, σε περίπτωση που η κ. Λάλη ορκιστεί βουλευτής, τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει εκτός Βουλής.

Σημειώνεται ότι η Ζωρζέτα Λάλη ήταν στην όγδοη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, πριν τον κ. Κασσελάκη και προηγείται αυτού ως αναπληρωματική, σε περίπτωση παραίτησης του κ. Ηλιόπουλου.

 Η Ζωρζέττα Λάλη είναι νομικός με σπουδές στην Αθηνά και μεταπτυχιακά στο ευρωπαϊκό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.  Με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ το 1981 , προσελήφθη ως στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οπού και εργάστηκε μέχρι το τέλος του 2016 , σε τομείς όπως η κοινωνική και εργασιακή πολιτική της ΕΕ, ελεύθερη κυκλοφορία νομικών και φυσικών προσώπων, διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις, θεσμικά θέματα της ΕΕ. Υπήρξε μέλος του γραφείου της Επίτροπου Βάσως Παπανδρέου ( 1989-1992) και κατέλαβε Διευθυντικές θέσεις στις Θαλάσσιες Μεταφορές, στην Βιομηχανία ( αυτοκίνητα, φάρμακα, τρόφιμα, ιατρικά μηχανήματα, καλλυντικά και βιοτεχνολογία), Καινοτομία και Ενέργεια. Από το 2011 έως Ιούνιο του 2015 ήταν υπεύθυνη για το γραφείο της Αθήνας της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα ( Τask Force for Greece ).
Υπήρξε υπότροφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο New York University (2015-2016) και Προέδρος (2001-2004) και ΔΣ (2003-2004) της Κτηματολόγιο ΑΕ.
Είναι ειδική σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος του Think Tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.