Απάντηση Φαρμακαποθηκών στις καταγγελίες για παράλληλες εξαγωγές

Υγεία

Απάντηση στις καταγγελίες για παράλληλες εξαγωγές με αποτέλεσμα ελλείψεις φαρμάκων έδωσε και πάλι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), επισημαίνοντας ότι εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη.

Οι ελλείψεις αυτές όπως λέει, έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολό τους, κάτι που επιβεβαιώνουν και ο πρόεδρος του ΕΟΦ και ο υπουργός Υγείας.

Οι φαρμακαποθήκες σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματά τους όσον αφορά τα συγκεκριμένα φάρμακα, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο ΕΟΦ να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του.

Επίσης, οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων, σε αντίθεση με τις φαρμακοβιομηχανίες, oι οποίες έκλεισαν επί δεκαπενθήμερον.

Οι ελλείψεις φαρμάκων, όπως επισημαίνει ο ΠΣΦ, είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο. Για το λόγο αυτό καλούν τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα σε αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως κόμματα εξουσίας, να ενημερώνονται σφαιρικά πριν υιοθετήσουν λανθασμένες απόψεις.

Ο ΠΣΦ δηλώνει πως παραμένει «στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αληθή αίτια του προβλήματος».

naftemporiki.gr

Ετικέτα: