Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ: ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ

Ελλάδα Νέα Πολιτική

Πως η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να απομονώσει τόσο πολύ τη χώρα;

Που είναι οι πολυδιαφημισμένες «συμμαχίες» που έχει υπογράψει και πολύ περισσότερο που είναι οι «σύμμαχοι»;

Πως κατέληξε η χώρα απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις και ειδικά αυτές που κινεί η Τουρκία;

Ποιοι είναι τελικά οι σύμμαχοι που έχει ή θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα;

Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής σε μια ανάλυση έξω από τα δόντια στην οποία λέει τις αλήθειες που όλοι συζητάμε πλέον μεταξύ μας αλλά κανείς από το λεγόμενο «πολιτικό σύστημα» δεν τολμά να ξεστομίσει. Η κυβέρνηση γιατί φέρει την ευθύνη των δυσμενέστατων για τη χώρα εξελίξεων και η αντιπολίτευση ,γιατί δεν φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει την ευθύνη της άλλης πολιτικής που περιγράφει ως αναγκαία ο κ. Αυφαντής.

Ο πρέσβυς ε.τ είναι ιδαίτερα οξύς στην κριτική του ,μιλά για «χρηματισμούς» για εικόνα «εξαγοράσιμης χώρας» που έχουν σχηματίσει οι εν δυνάμει σύμμαχοι μας. Μιλά για «καθεστώς Μητσοτάκη προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα βρει με το τουρκικό βαθύ κράτος…Χρηματίζεται από τουρκικούς κύκλους…Ο κ. Ραχμίντ Κοτς έρχεται στην Ελλάδα για τουρισμό; Με ποιες εταιρείες συνεργάζεται; Γιατί έχει προνομιακή αντιμετώπιση σε ελληνικά νησιά που περιλαμβάνονται στη «Γαλάζια Πατρίδα»; Αυτά και οι Σαουδάραβες και οι Γάλλοι τα βλέπουν και δεν θεωρούν την Ελλάδα σοβαρό και μακροπρόθεσμο εταίρο».

Μιλά για την αποστολή της πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία αλλά και τα πυρομαχικά που στείλαμε στο Κατάρ και θέτει ερωτήματα για αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τι λέει για τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ;

Τι πρέπει να αλλάξει άμεσα για να μπορέσει η χώρα να επανέλθει στο διπλωματικό πεδίο με αξιοπρέπεια; Πως μπορεί να ξαναβρεί τη διπλωματική της αξιοπιστία η οποία έχει παντελώς χαθεί με την παρούσα κυβέρνηση; Δεν αρκεί η «ανακύκλωση προσώπων» αλλά χρειάζεται μια «άλλης κοπής» εξωτερική πολιτική που κατά την άποψη του αυτή τη στιγμή μπορεί να εκφραστεί από το δίδυμο Σαμαρά-Καραμανλή. «Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή που θα έχει την στήριξη της κοινωνίας», υποστηρίζει.

Ο πρέσβυς ε.τ μιλά και για την στρατιωτική ηγεσία ασκώντας δριμύτατη κριτική για τη στάση της.

Πηγή militaire.gr

Αφήστε μια απάντηση