Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Πιερρακάκη και Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Διονύσης Σταμενίτης, με θέμα την εξέταση της δυνατότητας επέκτασης του επιδόματος του Ν. 5246/2025 στο σύνολο των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Για το ίδιο θέμα ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, κατά την οποία έθεσε αναλυτικά το ζήτημα της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου στο σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Όπως αναφέρει ο Βουλευτής στο κείμενο της ερώτησης του, με τον Ν. 5246/2025 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ύψους 130 ευρώ στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στα εγγύτερα τμήματα και σταθμούς προς τα σύνορα της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τον κρίσιμο ρόλο και την προσφορά των ενστόλων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους.
Για τον Νομό Πέλλας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας και στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας καθώς και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας αντίστοιχα.
Ωστόσο όπως σημειώνει ο Διονύσης Σταμενίτης, δεδομένου ότι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι θεσμικά χαρακτηρισμένη ως παραμεθόρια περιοχή, θα έπρεπε το μέτρο να έχει χαρακτηριστικά καθολικής εφαρμογής για αυτήν την περίπτωση. Συνεπώς, ο Βουλευτής καταλήγει θέτοντας το ερώτημα, αν βρίσκεται στις προθέσεις των Υπουργείων να εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του επιδόματος του Ν. 5246/2025 στο σύνολο των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
