Στη σεισμόπληκτη Συρία η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Το πρώτο κύμα της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλει η Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό στη Συρία παραδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια – συνολικά 148 τόνοι από φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα – μεταφέρθηκε αεροπορικώς στον κόμβο του Γκαζιαντέπ, απ’ όπου θα διοχετευθεί στη βορειοδυτική Συρία με μέριμνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Ελλάδα ήταν έτοιμη αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για παροχή συνδρομής που υπέβαλαν οι συριακές Αρχές προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Παραμένει δε σε συνεχή επικοινωνία με τον Μηχανισμό της ΕΕ, μέσω του οποίου διασφαλίζεται συντονισμένη και αποτελεσματική παροχή συνδρομής από τα κράτη-μέλη σε πληγείσες περιοχές, για την αποστολή επιπρόσθετης βοήθειας.

Η οργάνωση και μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την ανακούφιση και την κάλυψη αναγκών των πληγέντων στη Συρία πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες στη Συρία αποστέλλεται παράλληλα και από άλλους φορείς της Ελλάδας.

naftemporiki.gr