Εύα Καϊλή: Γιατί βλέπει το παιδί της μόνο δύο φορές το μήνα

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Τους λόγους για τους οποίους η Εύα Καϊλή βλέπει το παιδί της δύο φορές τον μήνα, εξήγησε ο δικηγόρος της Σβεν Μαρί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Σβεν Μαρί έκανε λόγο για 7.500 σελίδες δικογραφίας ενώ σε ερώτηση σχετικά με το γιατί η Εύα Καϊλή όταν βρήκε τη βαλίτσα με τα χρήματα κάλεσε τον πατέρα της και όχι την αστυνομία,  σημείωσε ότι δε θα κάνει σχόλιο σχετικά με το περιεχόμενο του φακέλου.

«Στο Βέλγιο έχουμε πολύ αυστηρούς κανόνες σε σχέση με το περιεχόμενο της δικογραφίας, που σημαίνει ότι υπάρχει το μυστικό της ανάκρισης. Η κ. Καϊλή στην ανάκριση έδωσε εξηγήσεις σχετικά με αυτό. Δεν θα κάνω σχόλιο σχετικά με το περιεχόμενο της δικογραφίας», τόνισε ο δικηγόρος της κ. Καϊλή.

Γιατί παραμένει στη φυλακή

Σχετικά με το γιατί παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή, ο Σβεν Μαρί ανέφερε ότι οι βελγικές αρχές θεωρούν πως η Εύα Καϊλή μπορεί ακόμα να αλλοιώσει στοιχεία ή να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που μπορεί να συλληφθούν στην πορεία ή να κληθούν να καταθέσουν.

Ο δικηγόρος της τόνισε πως «ανθρώπινα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια μητέρα σε αυτό το στάδιο, η οποία δεν έχει διαπράξει φόνο ή τρομοκρατική ενέργεια και δεν είναι έμπορος ναρκωτικών, αλλά ήταν αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ενώ τόνισε πως αποτελεί ένα είδος τροπαίου ή σύμβολου.

Γιατί βλέπει το παιδί της δύο φορές το μήνα

«Οι Αρχές επιτρέπουν στην Εύα Καϊλή να βλέπει το παιδί της κάθε μέρα για μία ώρα. Πρέπει να ξέρετε ότι ένα παιδί 24 μηνών δεν καταλαβαίνει ακόμα πολλά πράγματα. Όταν ένα παιδί φτάνει στη φυλακή, δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει τι είναι η φυλακή. Όμως όταν το επισκεπτήριο κρατάει μια ώρα την ημέρα, πρέπει μετά από 35 λεπτά να προετοιμάσεις το παιδί ότι η μαμά θα φύγει. Μετά από 25 λεπτά το παιδί κλαίει. Το παιδί είναι θλιμμένο και δεν καταλαβαίνει γιατί φεύγει η μητέρα του», είπε ο Σβεν Μαρί.

Και σημείωσε πως «βλέπει το παιδί της δύο φορές τον μήνα για δύο ή τρεις ώρες. Αυτή είναι η δυνατότητα που προσφέρει η φυλακή και αυτή τη δυνατότητα πήρε και το περασμένο Σάββατο».