ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Κεντρική Μακεδονία

Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!

Το Σάββατο 4 Μάρτη, η ΚΝΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  
«Η νέα γενιά βράζει από θλίψη και αγανάκτηση. Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση των νεκρών παιδιών. Η απάντηση στο μήνυμα “στείλε μου όταν φτάσεις” δεν έφτασε ποτέ! 
Το “πάγωμα” από τη φρίκη των Τεμπών, η οργή που νιώθουμε, θα γίνει ποτάμι αγώνα, που δε θα επιτρέψει να μείνει κανένας ατιμώρητος. 
Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς. 
Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές!

Δε θα ξεχαστεί: 
✔️  Η στρατηγική της “απελευθέρωσης” των μεταφορών, που προωθούν όλα τα κόμματα του συστήματος, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
✔️  Τα “δώρα” 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο ιταλικό μονοπώλιο που ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έδιναν τίποτα για έργα υποδομής και συστήματα ασφαλείας. 
✔️  Οι ευθύνες του κράτους, που έκοψε κομματάκια τον ΟΣΕ, για να παραδώσει τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις πλάτες του λαού. 
✔️  Η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων… Ο κατάλογος των εγκλημάτων ατέλειωτος. 

Να μη σιωπήσει κανείς! Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! Το «Ως εδώ!» να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να βγούμε νικητές! 

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ, κάθε νέο και νέα να δώσουν «τρόπο» στην οργή! 
✔️  Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΚΝΕ το Σάββατο 4 Μαρτίου. Στη Θεσσαλονίκη, στις 19:30, στον Λευκό Πύργο. 
✔️  Κλείνουμε σχολεία και σχολές τις μέρες που θρηνούμε τους νεκρούς μας και συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη 
✔️  Σήμερα, 3 Μαρτίου, στις 18:30, στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης και της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών, στη Καμάρα. 
✔️  Στα σχολεία στέλνουμε μήνυμα με όλες τις μορφές, σχηματίζουμε συνθήματα με τις τσάντες μας, γράφουμε συνθήματα. 
✔️  Στα Πανεπιστήμια οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, διεκδικούμε ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές. 
✔️  Συμμετέχουμε στις αιμοδοσίες που οργανώνονται για τους τραυματίες. 
Η νοοτροπία του «πάμε κι όπου βγει» δοκιμάστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ετικέτα: