Τέμπη: Στα δικαστήρια προσφεύγει η οικογένεια της 28χρονης Ελπίδας Χούπα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η οικογένεια της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, της φοιτήτριας του ΑΠΘ που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η οικογένεια, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο τους, Μανώλη Βονικάκη, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και έλαβαν γνώση της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί για την υπόθεση.

«Πραγματική αξίωση της οικογένειας Χούπα για τον αδόκητο θάνατο της 28χρονης αδικοχαμένης Ελπίδας είναι στην υπόθεση αυτήν, σε αυτή την εθνική τραγωδία, η δικαιοσύνη άμεμπτη, ακέραιη, ανεπηρέαστη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει ευθύνες στους ιθύνοντες που έχουν ονοματεπώνυμο», δήλωσε ο κ. Βονικάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προφυλάκιση του σταθμάρχη από μόνη της δεν αρκεί για την ικανοποίηση του από κοινού περί δικαίου αισθήματος, μολονότι «προφανώς, ευθυγραμμίζεται με το κοινού περί δικαίου αίσθημα, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο».

«Θα πρέπει στην υπόθεση αυτή, χωρίς καθυστερήσεις, να απονεμηθεί δικαιοσύνη με τους πραγματικούς προπέτειους στη φυλακή. Μόνο έτσι θα έχουμε ειρήνευση των προσβαλλομενων αγαθών. Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η τρωθείσα εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην ελληνική δικαιοσύνη. Η υπερχειλής, δικαιολογημένη, κοινωνική αγανάκτηση, ας μη ξοδευτεί στην υπόθεση αυτή ανώφελα στον ταμιευτήρα τον τοξικό, των κομματικών σκοπιμοτήτων. Η δικαιολογημένη κοινωνική αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών, να γίνει ιμάντας εξυγίανσης και αλληλεγγύης», ανέφερε ακόμη ο δικηγόρος της οικογένειας.

thecaller.gr
φωτό tanea.gr

Ετικέτα: