Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βαμβακοκαλλιέργειας

Αγροτικά

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά την προσπάθειά της για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας με κύριο σκοπό την προστιθέμενη αξία του προϊόντος και την πληρέστερη ενημέρωση όλης της αλυσίδας αξίας και των συμμετεχόντων σε αυτήν, προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος και να αναδειχθεί η σημασία της καλλιέργειας του βαμβακιού για τη χώρα μας.  

Φέτος, η ΔΟΒ συνεχίζει δυναμικά με τις ετήσιες εσπερίδες της, οι οποίες τιτλοφορούνται: «Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βαμβακοκαλλιέργειας», σε συνέχεια και του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το βαμβάκι που διοργανώθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Κομοτηνή.  

Οι εσπερίδες θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα (09 Μαρτίου), στη Λειβαδιά (13 Μαρτίου) και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (15 Μαρτίου), με ώρα προσέλευσης στις 16.30. 

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν: 
✔️  Την πράσινη συμφωνία και τη νέα ΚΑΠ  
✔️  Τη γεωργία ακριβείας, ποιότητα και ταυτότητα προϊόντων – Το εκπαιδευτικό και ερευνητικό πρόγραμμα της ΔΟΒ 
✔️  Την ανάλυση και προοπτικές της αγοράς εκκοκκισμένου βάμβακος.  Η ελληνική σοδειά στις διεθνείς αγορές 
✔️  Την προώθηση βάμβακος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα. 

Στο τέλος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα, ήτοι παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες Σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων ενώ τέλος θα εκπροσωπηθεί και όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

Πληροφορίες: https://hca.org.gr/esperides-2023/ 

Ετικέτα: