O Σύλλογος Καλλιτεχνών Εδεσσας “Ο Απελλής” δραστηριοποιείται στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα τα τελευταία 32 χρόνια και, σίγουρα, έχει μέλλον ακόμα, αφού τα μέλη του διαθέτουν το ταλέντο της δημιουργίας και, ενίοτε, το μοιράζονται με το φιλότεχνο κοινό.

Νωρίτερα, σήμερα, στο “Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο”, έγιναν τα εγκαίνια της Εκθεσης Ζωγραφικής του “Απελλή”, με θέμα “Φως στο σκοτάδι”, και οι δεκάδες φιλότεχνοι, που συμμετείχαν σ’ αυτή τη “γιορτή” της τέχνης, θαμπώθηκαν απ’ τις δημιουργίες των δέκα οκτώ εικαστικών.


Ολα τα έργα μοναδικά, προσκαλούν τους θεατές σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και μυσταγωγία, τους καθηλώνουν και τους συγκινούν, επηρεασμένοι από την εναλλαγή φωτός και σκοταδιού.


Η έκθεση ζωγραφικής είναι η πρώτη φθινοπωρινή έκθεση του “Απελλή”, στην οποία συμμετείχαν οι εικαστικοί:
🎨 Κατερίνα Αγγελίδου
🎨 Πουλχερία Βελλή
🎨 Ελένη Δούπκαρη
🎨 Νανά Ζάραλη
🎨 Ηλίας Καπαγιαννίδης
🎨 Γιώργος Κερέμογλου
🎨 Σταματία Μάρκου
🎨 Βάσω Μελισσαρίδου
🎨 Κατερίνα Μπόνου
🎨 Δήμητρα Νούσκα
🎨 Αναστασία Προκοπίδου
🎨 Μαρία Σέξτου
🎨 Σούλα Σιμιτσή
🎨 Ντίνα Στογιάννη
🎨 Μπέσσυ Σύρου
🎨 Φανή Ταρασίδου
🎨 Βασιλική Ταουσάνη
🎨 Θεοδώρα Χρήστου


Στα εγκαίνια, επίσης, παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λαζάρου (Πολιτισμού), Γιάννης Τσακίρης (Αγροτικής Ανάπτυξης) και Θεόδωρος Αποστόλου (Κοινωνικής Πολιτικής).


Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου.
📍Ωρες λειτουργίας:
Καθημερινά πρωί και απόγευμα: 11 π.μ. – 2 μ.μ., 6-9 μ.μ.





