ΜΗΝΑΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Εδεσσας γιορτάζει το Μήνα Γαλλοφωνίας Μάρτιο – Απρίλιο 2024, με εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της και στο Πολιτιστικό Κέντρο Εδεσσας.

⭕️  Σάββατο 30 Μαρτίου, 11:00-12:30 
Γνωριμία με τα μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας|  
Connaissance avec les monuments parisiens: Επαφή με τη γαλλική γλώσσα μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο στη γνωριμία των παιδιών με τα πιο διάσημα μνημεία του Παρισιού.    
Στον χώρο της Βιβλιοθήκης.  
Συντονίζει η Κατερίνα Πίλτση 
Για παιδιά 8 έως 10 ετών, απαιτείται προεγγραφή  

⭕️  Τετάρτη 3 Απριλίου, 19:00 
Προβολή ταινίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο|  
Retours à Reims: Βασισμένη στο βιβλίο του Didier Eribon, η ταινία αφηγείται την ιστορία της γαλλικής εργατικής τάξης από τις αρχές της δεκαετίας του ‘50 μέχρι σήμερα. Η μεταφορά του αυτοβιογραφικού έργου του συγγραφέα από τον Jean-Gabriel Périot τεκμηριώνει την ιστορία των εργαζομένων, των γυναικών και όλων των καταπιεσμένων και την αδικία που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, με μία μόνο διέξοδο: την επανάσταση!  
Στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας. Είσοδος ελεύθερη

⭕️  Τετάρτη 10 Απριλίου, 19:00 
Προβολή ταινίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο| 
Le tableau: Ταινία κινουμένων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο ένας ζωγράφος άφησε ανολοκλήρωτο ένα έργο του, προκαλώντας σύγχυση μεταξύ των Toupins, που είναι εξ ολοκλήρου ζωγραφισμένα, των Panifis, που έχουν λίγα χρώματα και των Reufs, που είναι μόνο σκίτσα. Τρεις φίλοι αναλαμβάνουν να βρουν τον ζωγράφο και να ενώσουν τους ανθρώπους.  
Στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας. Είσοδος ελεύθερη 

⭕️  Σάββατο 13 Απριλίου, 11:00-12:30 
Το μήλο που άλλαξε την ιστορία της τέχνης: Δημιουργικό εργαστήριο ζωγραφικής από τον σύλλογο Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Ο Απελλής», εμπνευσμένο από τις «νεκρές φύσεις» του Paul Cézanne. Τα παιδιά μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά video θα μάθουν για τη ζωή και το έργο του μεγάλου γάλλου ζωγράφου που άλλαξε την ιστορία της τέχνης.    
Στον χώρο της Βιβλιοθήκης. 
Συντονίζει η Κατερίνα Μπόνου  
Για παιδιά δημοτικού, απαιτείται προεγγραφή 

⭕️  Σάββατο 20 Απριλίου 2024, 11:00-12:30 
Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας|  
Les Jeux Olympiques, d’Olympie à Paris: εργαστήρι εξοικείωσης με τη γαλλική γλώσσα. Μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες τα παιδιά θα μάθουν την ιστορία της Ολυμπιακής Φλόγας, τον ρόλο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ταξίδι της από την Ολυμπία στο Παρίσι.  
Στον χώρο της Βιβλιοθήκης.  
Συντονίζει η Κατερίνα Μοριχοβίτου 
Για παιδιά 10 έως 12 ετών, απαιτείται προεγγραφή