«ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Συνάντηση για τα προβλήματα του Δήμου Θερμαϊκού

Κεντρική Μακεδονία

Συνάντηση – σύσκεψη με τους προέδρους των κοινοτήτων Περαίας Άννη Βουλγαράκη, Νέας Μηχανιώνας Θάνο Μακρίδη, Αγίας Τριάδας Ηρακλή Μάκρη, Αγγελοχωρίου Νίκο Μεϊμαρίδη και Μεσημέριου Χρήστο Παπαδόπουλο, του δήμου Θερμαϊκού είχε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής δήμου Θερμαϊκού Γιώργος Ντόνος και τα μέλη της Σ.Ε. Κώστας Μπουτσικούδης, Έλενα Αθανασιάδου και Κωστής Κουρουτσαλάκης.

Νωρίτερα ο κ. Παπαστεργίου με τον κ. Ντόνο συναντήθηκαν στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή. Στη συνάντηση ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που απασχολούν το δήμο Θερμαϊκού.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί πριν από δυο εβδομάδες επίσκεψη κλιμάκιου της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», στο δήμο Θερμαϊκού. Η περιοδεία περιλάμβανε επίσκεψη στην εταιρία κατασκευής διχτύων ΔΙΟΠΑΣ AE και συνάντησή με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας Συμεών Διαμαντίδη. Συνάντηση με του αλιείς και ειδικότερα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας Μάρκο Τσακμάκα, επισκέψεις στον εγκαταλελειμμένο χώρο της κατασκήνωσης του ΠΙΚΠΑ  Αγίας Τριάδας, και τον ερειπωμένο χώρο που λειτουργούσε το κάμπινγκ του ΕΟΤ Αγίας Τριάδας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συναντήσεις με πολιτικά στελέχη στο καφέ Sielo στη Νέα Μηχανιώνα και στο καφέ μπαρ Theros στην Περαία αντίστοιχα. 

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις πολύ χρήσιμες συναντήσεις. Έχουμε πλέον, μετά και την πρόσφατη περιοδεία, μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής. Το ανεπαρκές και επισφαλές οδικό δίκτυο, οι απαξιωμένες δημόσιες υποδομές όπως η κατασκήνωση, το κάμπιγκ και το «ΚΑΠΑ», η ελλιπής τουριστική προβολή, τα  ζητήματα, όπως των σχολικών κτηρίων, που σχετίζονται με την αύξηση του πληθυσμού, η αντιπλημμυρική θωράκιση, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της αλιείας με τα μοναδικά προϊόντα, η προστασία του περιβάλλοντος με αιχμές την αντιμετώπιση της εκτεταμένης διάβρωσης των ακτών και τον ακρωτηριασμένο σχεδιασμό για το παραλιακό μέτωπο είναι επείγουσες προτεραιότητες.

Το Κράτος και η Περιφέρεια «αγνοούν» και την Ανατολική Άκρη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση αυτή δεν μας ταιριάζει συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία και ούτε εδώ, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».

Θυμίζουμε ότι η περιφερειακή παράταξη είχε οργανώσει διαδικτυακή συζήτηση για τους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού πριν δυο χρόνια – είναι διαθέσιμη στη σελίδα της.