Εργασίες συντήρησης σε δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Κεντρική Μακεδονία

  Εργασίες συντήρησης στη 2η Επαρχιακή Οδό και στην 3η Επαρχιακή Οδό 

Εργασίες συντήρησης στη 2η Επαρχιακή Οδό (Θεσσαλονίκης- Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη – Κορυφής Κισσού) και στην 3η Επαρχιακή Οδό (Θεσσαλονίκης- Πυλαίας- Πανοράματος-Διασταύρωση προς Χορτιάτη) καθώς και στους κλάδους συνδέσεων αυτών των οδών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου. 
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες: 
1. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 2ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης – Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη – Κορυφής Κισσού), στο οδικό τμήμα της οδού Μαρτύρων 2ας Σεπτέμβρη μεταξύ της διασταύρωσης της οδού Δ. Σολωμού έως την οδό Αναπαύσεως, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. 
2. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 3ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης – Πυλαίας – Πανοράματος – Διασταύρωση προς Χορτιάτη), στο οδικό τμήμα μεταξύ της οδού Φιλικής Εταιρείας έως τη διασταύρωση της οδού Φιλίππου, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. 
3. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 3ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης – Πυλαίας – Πανοράματος – Διασταύρωση προς Χορτιάτη), στο οδικό τμήμα μεταξύ της διασταύρωσης της οδού Πρασακάκη έως το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (π. ΚΕ.ΠΕ.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»), με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. 
4. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 3ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης – Πυλαίας – Πανοράματος – Διασταύρωση προς Χορτιάτη), στο οδικό τμήμα μεταξύ της διασταύρωσης της οδού Μαντζαρίδη έως τη διασταύρωση της οδού Εμμανουήλ Παππά, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. 
5. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 3ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης – Πυλαίας – Πανοράματος – Διασταύρωση προς Χορτιάτη), στο οδικό τμήμα μεταξύ της διασταύρωσης της οδού Βενιζέλου έως το 1o EEEEK Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.  Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου, με ώρα έναρξης στις 7 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.  Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών. 
   
  Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου 

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 28 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου.  
Πιο αναλυτικά, στην Εθνική Οδό 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, από τη διασταύρωση του ισόπεδου κόμβου της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (κόμβος Κ13) έως τη διασταύρωση του Αεροδρομίου “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες: 
1. Ανύψωση φρεατίων του δικτύου αποχέτευσης της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. που βρίσκονται επί της δεξιάς λωρίδας της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, από τη διασταύρωση του ισόπεδου κόμβου Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (κόμβος Κ13) έως τη διασταύρωση με τη δημοτική οδό Χαρ. Τρικούπη (Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. 
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 28-03-2023 έως την Παρασκευή 31-03-2023. 
2. Καθαρισμός ερείσματος από φερτές ύλες και φρεατίων υδροσυλλογής εκατέρωθεν της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, από τη διασταύρωση με τη δημοτική οδό Μ. Αντύπα έως τη διασταύρωση με την 16η Ε.Ο. “Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου” (διασταύρωση “Πράσινα Φανάρια”) και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. 
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 30-03-2023 έως την Παρασκευή 07-04-2023. 
3. Εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα της οδού Μαρίνου Αντύπα, στο ρεύμα ανόδου από τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, από τη διασταύρωση με τη δημοτική οδό Μ. Κάλλας (ύψος επιχείρησης “ΙΟΝ”) έως τη διασταύρωση του ισόπεδου κόμβου για τη Γεωργική Σχολή (έξοδος στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών προς Θεσσαλονίκη). 
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 28-03-2023 έως την Παρασκευή 31-03-2023.  
4. Εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής από τη διασταύρωση Αεροδρομίου “Μακεδονία” έως τη διασταύρωση με την 16η Ε.Ο. “Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου” (διασταύρωση “Πράσινα Φανάρια”), με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. 
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 03-04-2023 έως την Παρασκευή 07-04-2023. 
Όλες οι εργασίες θα έχουν ώρα έναρξης στις 7 π.μ., ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. 
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

  Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών  

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 28 Μαρτίου έως και το Σάββατο 1 Απριλίου.  
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στα εξής σημεία: 
1. Από τη Χ.Θ.14+000 έως τη Χ.Θ. 7+000, στο αριστερό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. 
2. Στο αριστερό έρεισμα του κλάδου εισόδου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών (κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) επί της Ε.Ο. Αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» – Θεσσαλονίκης, με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, σε μήκος 500μ. από την αρχή του κλάδου εισόδου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών (κατεύθυνση προς Μουδανιά), 
3. Από την Χ.Θ. 61+000 έως τη Χ.Θ. 58+000, στο δεξιό έρεισμα της οδού με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. 
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 28 Μαρτίου έως και το Σάββατο 1 Απριλίου, με ώρα έναρξης στις 7.30 π.μ. και έως τη δύση του ηλίου. 
Οι εργασίες θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία στα στηθαία ασφαλείας της οδού, με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά κατά περίπτωση βλάβης, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.  
Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.