Ρωσία-Μαρία Ζαχάροβα: Στην Αμερική ακόμη και οι πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Σε ένα ειρωνικό σχόλιο για τις ΗΠΑ προχώρησε η Ρωσία, δια μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα.

 Η αξιωματούχος σχολίασε την ποινική δίωξη στον τέως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, «πατώντας» στη δήλωση του αξιωματούχου του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ότι όλοι οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη Ρωσία πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως από τη χώρα.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη του Αμερικανού ανταποκριτή της εφημερίδας «Wall Street Journal» στη Μόσχα Εβαν Γκέρσκοβιτς.

«Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, έκανε μια ακόμη δήλωση ότι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι φέρεται να μην αισθάνονται ασφαλείς στη Ρωσία καθώς μπορεί να κινδυνέψουν με φυλάκιση. Τζον, στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν αισθάνονται ασφαλείς, καθώς μπορεί κινδυνέψουν με φυλάκιση» ανέφερε δηκτικά η Μαρία Ζαχάροβα.

Η ποινική δίωξη του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα «εσωτερικό» θέμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι ένα θέμα που θα σχολιάσει η Ρωσία, είχε πάντως αρκεστεί να δηλώσει την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια τακτικής επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους.

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα για κανένα από τα σχόλιά μας. Πρόκειται για εσωτερικές αμερικανικές διαδικασίες που δεν θεωρούμε απαραίτητο να σχολιάσουμε με κανέναν τρόπο», είπε ο Πεσκόφ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να έχει υποστηρίξει τον Τραμπ για να επανεκλεγεί μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ετικέτα: