(ΦΩΤΟ) “Γιορτή” της Παράδοσης οι εκδηλώσεις της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Στα πλαίσια της πανήγυρης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, δύο εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της ενορίας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Μουσική Εκδήλωση. 
Στο πρώτο μέρος της τραγούδησε μετά από πρόσκληση της ενορίας η Μικτή Χορωδία των διαμερισμάτων Μεγάλης Παναγιάς και Παλαιοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη υπό τον χοράρχη κ. Βασίλειο Κασούρα. Ακολούθησε η παιδική χορωδία και η χορωδία «ΕΝ-ΕΙΤΕ» του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών υπό την διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Πασχαλίδη. Στο δεύτερο μέρος το κεντρικό πρόσωπο της Εκδήλωσης, ο γνωστός δάσκαλος, μουσικός, πολυοργανίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και άνθρωπος του πνεύματος, κ. Χρήστος Τσιαμούλης, με πολύ μεγάλη καριέρα στα μουσικά δρώμενα, γοήτευσε το ακροατήριο με τραγούδια για τον Άγιο Γεώργιο, για την Μικρά Ασία αλλά και συνθέσεις από τον τελευταίο του ψηφιακό δίσκο με τίτλο «Ωδή Μωυσέως».

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου, το απόγευμα. Ήταν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ένα βήμα χίλιες λέξεις» από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας Αγίου Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν 100 χορευτές όλων των ηλικιών.

Την ορχήστρα που συνόδευσε και τις δύο εκδηλώσεις αποτελούσαν οι πανελληνίως γνωστοί μουσικοί: Γκουβέντας Κυριάκος, Κασούρας Βασίλειος, Πασχαλίδης Βαγγέλης και Μπαλιάκας Ιωάννης. Στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Δούκα.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών προσφώνησε το ακροατήριο στην Μουσική Εκδήλωση αναφερόμενος στην Ανάσταση του Κυρίου και την εορτή του Αγίου Γεωργίου, ενώ την επομένη, στην Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, τόνισε την αξία της παράδοσης αλλά και της διατήρησής της για την πορεία προς το μέλλον.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας και τις δύο ημέρες, ενώ το παρόν έδωσαν υποψήφιοι Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων τοπικών φορέων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://photos.app.goo.gl/7hHpcwemU3mzSZNN7

https://photos.app.goo.gl/QLXLBLVGXR4EzaZh9