ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Πρωτομαγιά είναι γιορτή μνήμης για τις θυσίες και τους μακροχρόνιους αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι για μια αξιοπρεπή ζωή για κοινωνική δικαιοσύνη και καλύτερη κατανομή του πλούτου. Είναι όμως παράλληλα και μια υπόσχεση του αγώνα στις δεκαετίες που έρχονται από τις νεότερες γενιές.
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα που η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο δείχνει το μπόι της απέναντι σε αυτούς που καθημερινά της κλέβουν τον πλούτο που παράγει. Είναι μέρα που τιμάμε όλους τους αγωνιστές που έπεσαν για το δίκαιο της τάξης μας από το Σικάγο ως την Καισαριανή. Είναι μέρα πάλης και αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας για μια καλύτερη ζωή.
Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα που έχει θεοποιήσει το επιχειρηματικό κέρδος και τον ανταγωνισμό.
Κατακτήσεις οράματα και ελπίδες δεκαετιών για τη δημιουργία κοινωνικού κράτους θυσιάζονται στο βωμό αδιέξοδων πολιτικών.
Στην Χώρα μας βιώνουμε μια ανάλγητη οικονομική και κοινωνική πολιτική με πρωτόγνωρα για τη χώρα μας επίπεδα ανεργίας,φτώχειας και ανισότητας.
Το Ευρωπαϊκό όραμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και άνοδο του βιοτικού επιπέδου στραγγαλίστηκε απo την Κυβέρνηση. Χρησιμοποίησαν τα τρισεκατομμύρια των κοινοτικών πόρων που πήραν από την Ευρώπη όχι για την αντιμετώπιση δομικών προβλημάτων της χώρας όπως όφειλαν, αλλά σαν ένα μέσο δημιουργίας και εδραίωσης μιας νεόπλουτης αντιπαραγωγικής ολιγάριθμης κοινωνικής τάξεως.
Την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες αναπτύσσονται μέσω της διαπλοκής με το αρρωστημένο κράτος, μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού αντιμετωπίζουν συνθήκες πρωτόγνωρης φτώχιας και απειλούνται άμεσα με ολοκληρωτική κοινωνική περιθωριοποίηση
Η Πρωτομαγιά του 2023 προσλαμβάνει μορφή αγωνιστικού ξεσηκωμού των εργαζομένων, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης. Πολιτικές που βαθαίνουν καθημερινά τη φτώχεια, περιθωριοποιούν ολοένα και περισσότερα τμήματα της κοινωνίας μας, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, κατεδαφίζουν το κράτος πρόνοιας και το κοινωνικό μοντέλο που οικοδομήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες,και που τελικά διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό.
Η κυβέρνηση των λογιστών κλεισμένη στα σκοτεινά γραφεία της, μακριά από τον παλμό της κοινωνίας και τις ανάγκες των πολιτών. Επεξεργάζεται σενάρια για το μοίρασμα της φτώχειας.
Διανέμει φιλοδωρήματα στους ανέργους,τους συνταξιούχους και σε όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ την ίδια ώρα χαρίζει δις στους λίγους για να αυξήσουν τα πλούτη τους.
Κατεδαφίζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, βάφτισαν #μεταρρύθμιση# του ασφαλιστικού συστήματος την αύξηση των ορίων.
Όμως εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι είμαστε εδώ αποφασισμένοι να αγωνισθούμε για αυτά που έχουμε κατακτήσει για αυτά που διεκδικούμε για αυτά που θέλουν να μας πάρουν.
Όλοι μας ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να βάλουμε τέλος στην μείωση των προσδοκιών.
Η απόφαση όλων μας, Συνδικάτων, Εργαζομένων, ανέργων, Συνταξιούχων, νέων, είναι να κάνουμε όλοι μαζί δυναμικό αγώνα, αγώνα διεκδίκησης, αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Με αυτές τις σκέψεις και όραμα ένα καλύτερο αύριο διεκδικούμε και απαιτούμε:
✔️ Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική
✔️ Αύξηση των Συντάξεων και ΟΧΙ Συντάξεις πείνας
✔️ Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων
✔️ Αύξηση του Επιδόματος ανεργίας στο 80% του ημερομίσθιου.
✔️ Αναλογική Σύνταξη για όσους έχουν ένσήμα κάτω από το 4.500
✔️ Μεγάλες επενδύσεις στην περιφέρεια για πραγματική μείωση της ανεργίας.
Η Πρωτομαγιά ας γίνει ο Φάρος που θα μας δείχνει το δρόμο, για αγώνα και για πάλη και εμείς χωρίς δισταγμό ας τον ακολουθήσουμε γιατί ο Αγώνας θα φέρει την ελπίδα, Η Ελπίδα τη ΝΙΚΗ και η ΝΙΚΗ θα αλλάξει την ΖΩΗ Μας.
ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΗΣ – ΑΛΜΩΠΙΑΣ
