Κλείδωσε ένα debate των πολιτικών αρχηγών-Πιθανή ημερομηνία η 10η Μαΐου

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην απόφαση να γίνει τελικά ένα debate στην ΕΡΤ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατέλειξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου (29/4) υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

«Το debate θα είναι ένα με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής την Τετάρτη 10 Μαΐου» μετέδωσε η ΕΡΤ τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ο δημοσιογράφος, κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα συντονίσει την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς. Ο δημοσιογράφος δε θα έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Το debate, διάρκειας τριών ωρών, θα το δείξουν συνολικά έξι κανάλια. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταγράφηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Συνολικά 5 +1 θεματικές ενότητες θα απασχολήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η οικονομία – ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική -άμυνα, εκλογές, κράτος – θεσμοί- διαφάνεια, υγεία -παιδεία-περιβάλλον. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις τοποθετήσεις τους ενώ δεν θα υπάρξουν ερωτωαπαντήσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ