Ν.Δ./Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: Στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τα προβλήματα των αγροτών

Αγροτικά

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ είχε χθες (4/5), στην Αθήνα ο υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Σταμενίτης, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις δενδροκαλλιέργειες λόγω των καιρικών φαινομένων, προϊόντος της κλιματικής κρίσης.

Ο Διονύσης Σταμενίτης ενημέρωσε τον κ. Λυκουρέντζο για την εκδήλωση των χαμηλών θερμοκρασιών το προηγούμενο διάστημα που έχουν επηρεάσει σημαντικά τις καλλιέργειες δαμάσκηνων, αχλαδιών, βερικόκων, κερασιών, νεκταρινιών, επιτραπέζιων και συμπύρηνων ροδακίνων, με το πρόβλημα να εντοπίζεται, για τις περισσότερες περιπτώσεις, στη διαδικασία ωρίμανσης του καρπού.

Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής και σημαντικές απώλειες στο εισόδημα των παραγωγών.

Επίσης, ο κ. Σταμενίτης τόνισε στον Πρόεδρο ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί το ζήτημα των αναγγελιών του ΕΛΓΑ, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τους παραγωγούς για την εξαίρεση κάποιων ποικιλιών.  

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος από την πλευρά του τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ παρακολουθούν όλα τα ζητήματα και γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι η ουσιαστική στήριξη των παραγωγών.