ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο στην ανακύκλωση, να κινητοποιηθούν οι εισαγγελείς

Καταγγελίες

«Δεν αφορά μόνο το ΕΣΠΑ 2014-20 αλλά και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και εθνικούς πόρους, με διπλές και τριπλές χρηματοδοτήσεις εξοπλισμού που θα έπρεπε να χρηματοδοτούνται από τα Συστήματα Ανακύκλωσης», αναφέρει ανακοίνωση.

«Καίρια ερωτήματα για τη χρήση ευρωπαϊκών πόρων για τη χρηματοδότηση “πολυκέντρων ανακύκλωσης” θέτει η νέα επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 17.04.2023 που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών της 06.05.2023.

Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα τελευταία τρία χρόνια και εκθέτει τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, στις 18.04.2023, δηλαδή μία μέρα αφότου το Υπουργείο του έλαβε την επιστολή της Ευρ. Επιτροπής, έσπευδε να υπερασπιστεί τις αδιαφανείς και σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις», αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μιλούσε μάλιστα για “πλήρη δικαίωση” των επιλογών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” κατά την προσφιλή του τακτική, ενώ το Υπουργείο είχε ήδη λάβει από την ΕΕ την αναλυτική επιστολή που αποδεικνύει το πολλαπλό σκάνδαλο της ανακύκλωσης», όπως υποστηρίζει.

«Το μείζον αυτό σκάνδαλο δεν αφορά μόνο το ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και εθνικούς πόρους, με διπλές και τριπλές χρηματοδοτήσεις εξοπλισμού που θα έπρεπε να χρηματοδοτούνται από τα Συστήματα Ανακύκλωσης. Και δεν θα κρυφτεί πίσω από μεγαλόστομες δηλώσεις, ούτε μπορεί να παραμείνει κρυφό ότι ερευνάται ενδελεχώς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», προσθέτει.

«Αναμένουμε επομένως από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της χώρας μας αλλά και τις αρχές δημοσιονομικού ελέγχου να πράξουν τα δέοντα και να ξεκινήσουν τη διερεύνηση ενός σκανδάλου που δεν αφορά μόνο την κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων, αλλά έχει επίσης δυναμιτίσει συνολικά την προσπάθεια για ανακύκλωση στην Ελλάδα. Ήδη οι ευρωπαϊκές αρχές φαίνεται ότι έχουν κινητοποιηθεί. Χρειάζεται μηνυτήρια αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να πράξουν το ίδιο και οι ελληνικές αρχές;».

euro2day.gr