Ελεύθερος χωρίς βραχιολάκι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Φραντσέσκο Τζόρτζι και Μαρκ Ταραμπέλα θα κυκλοφορούν ελεύθεροι υπό όρους, αποφάσισε η βελγική εισαγγελία…

Παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό η Εύα Καϊλή και ο «εγκέφαλος» του Qatargate Πιερ Αντόνιο Παντσέρι…

Ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης αφέθηκαν σήμερα ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, οι οποίοι -όπως και η ίδια- κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Την υπό όρους απελευθέρωση των δύο κατηγορουμένων ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών, σύμφωνα με το βελγικό τύπο.

Η εισαγγελία επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μ. Ταραμπέλα και Φ. Τζόρτζι, οι οποίοι δεν χρειάζεται στο εξής να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και  ενέκρινε την απόφαση η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή από τις 14 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 
φωτό euro2day.gr