Θ. Πλεύρης: Τι απαντά σε δημοσίευμα για την «πρόσκληση διοικητών νοσοκομείων σε προεκλογική ομιλία»

Πολιτική

Με έγγραφο που αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η Kontra News καλούνται οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής σε προεκλογική συγκέντρωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Η προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για έγγραφο που απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής.

Η απάντηση του υπουργού Υγείας

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Πλεύρης αναφέρει πως πρόκειται για ενημερωτικό έγγραφο, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε διοικητές, με τους οποίους – όπως λέει – συνεργάζεται επί 20 μήνες.

Αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το σημερινό δημοσίευμα της Kontra News παρουσιάζει έγγραφο ενημερωτικό για κεντρική μου εκδήλωση, που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε διοικητές νοσοκομείων με τους οποίους συνεργάζομαι 20 μήνες και στους οποίους θα υπάρξει και αναφορά στο πλαίσιο του απολογισμού που θα γίνει, ως δήθεν προσπάθεια κινητοποίησης εργαζομένων στα νοσοκομεία, για τους οποίους στο έγγραφο δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά.

Η παραποίηση του περιεχομένου του εγγράφου και η εμφάνισή του ότι απευθύνεται στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και ότι μάλιστα τούς κινητοποιεί να έρθουν, καταδεικνύει είτε αδυναμία ανάγνωσης από τον συντάκτη του είτε προσπάθεια συκοφάντησης. Και τα δύο πιθανά για τη συγκεκριμένη εφημερίδα».

healthstat.gr