(ΦΩΤΟ) ΕΥ ΖΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: Διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους ηλικιωμένους – μέλη του

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δυναμική η συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ στις δράσεις που διοργανώθηκαν στο χώρο ΚΑΠΗ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Την Τρίτη 2 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με θέμα «Ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους» από την κινητή μονάδα που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό με τη συνεργασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπευτικά υπάλληλοι από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του νπδδ «ΕΥ ΖΗΝ» Δήμου Έδεσσας, το Κέντρο Κοινότητας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και της υπηρεσίας προνοιακών επιδομάτων του Δήμου Έδεσσας.  

Την Τρίτη 9 Μαΐου, τα μέλη παραβρέθηκαν εκ νέου στο ΚΑΠΗ στην ομιλία του Διατροφολόγου Μητσόπουλου Μιχαήλ με θέμα «Οδηγίες σωστής διατροφής στην Τρίτη Ηλικία». Το ενδιαφέρον μεγάλο και οι ερωτήσεις πολλές καθόσον τα άτομα της τρίτης ηλικίας υποφέρουν σε μεγάλο ποσοστό από καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη, οστεοπόρωση κλπ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του νπδδ «ΕΥ ΖΗΝ» Δήμου Έδεσσας, Γιώγας Δημήτριος καλωσορίζοντας και τις δύο εκδηλώσεις, στο χώρο του ΚΑΠΗ, επεσήμανε την αναγκαιότητα συνειδητοποίησης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στην προστασία της υγείας όλων και δη των ατόμων των ευαίσθητων-ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ώστε να ασκούν καθημερινή και ενεργή δράση.

Δελτίο Τύπου 
νπδδ «ΕΥ ΖΗΝ» Δήμου Έδεσσας