Ν.Δ./ΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: “Η Κυβέρνηση προχώρησε έργα που για δεκαετίες στερήθηκε η Πέλλα”

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ

“Είμαστε εδώ, με σχέδιο, συνέπεια, χωρίς μαγικές λύσεις, με όρεξη για δουλειά, να πάμε την Ελλάδα και την Πέλλα σταθερά, τολμηρά, μπροστά”

Συνέντευξη ως υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε στην “ε” ο Λάκης Βασιλειάδης, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες “να μιλήσουμε και να αναπτύξουμε τις σκέψεις μας για την Πέλλα του Αύριο.”
Ο κ. Βασιλειάδης θεωρεί πως στην Πέλλα “κάναμε πολλά”, ωστόσο, κάνοντας μια αυτοκριτική δε διστάζει να παραδεχθεί, πως “χρειάζονται ακόμα περισσότερα.”
Αναφέρεται και σε έργα που προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, όπως “ο Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα, η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, του φράγματος Αλμωπαίου και του Δικαστικού Μεγάρου Εδεσσας”.
Κι αν “έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις”, σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Πέλλας “Εδώ είμαστε, με σχέδιο, συνέπεια, χωρίς μαγικές λύσεις, με όρεξη για δουλειά, να πάμε την Ελλάδα και την Πέλλα σταθερά, τολμηρά, μπροστά.”

Η συνέντευξή του

“Ε”: Η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική ρητορική της θέτει, όλο και πιο έντονα και επιτακτικά, όσο περνούν οι μέρες, το στόχο και την ανάγκη της αυτοδυναμίας. Πόσο εφικτός μοιάζει αυτός ο στόχος λιγότερο στην πρώτη και περισσότερο στην πιθανή δεύτερη κάλπη και αν δεν επιτευχθεί ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση διακυβέρνησης του τόπου; 
– Η Νέα Δημοκρατία πάντα έβαζε και βάζει ως προτεραιότητα την Ελλάδα. Αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένως, με μεγάλο πολιτικό κόστος κατά καιρούς για την παράταξη. Και σήμερα λοιπόν, η βασική επιδίωξη είναι η ορθή διακυβέρνηση της χώρας, με αναπτυξιακή κατεύθυνση. Δεδομένων των πολιτικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις παρατάξεις, ο καλύτερος -κατά την άποψή μας- τρόπος για να εξυπηρετηθεί η επιδίωξη αυτή είναι μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαθέτουμε την καλύτερη πρόταση και διεκδικούμε εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού έχοντας δείξει έργο, ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής για αστοχίες που αναμφίβολα συνέβησαν. 
Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης για την επιλογή κόμματος είναι το παράδειγμα διακυβέρνησης που χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη θητεία και η νέα πολιτική του πρόταση. Και στα δύο η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο και ικανότητα να το υλοποιήσει. Το διακύβευμα των εκλογών είναι σαφές: θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Σε κάθε περίπτωση, δε θα είμαστε εμείς αυτοί που θα διακινδυνεύσουμε να πέσει η χώρα στα βράχια. Η Νέα Δημοκρατία ήταν διαχρονικά η παράταξη της ευθύνης και εάν χρειαστεί θα το αποδείξει και πάλι.

“Ε”: Θεωρείται ότι η Νέα Δημοκρατία, προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο της τετραετίας 2019-2023, θα μπορέσει να περιορίσει ενδεχόμενη εκλογική φθορά και απώλειες από ζητήματα που της καταλογίζει η αντιπολίτευση, όπως η ακρίβεια, οι ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών, οι υποκλοπές κ.α.; 
– Η τετραετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε νέους όρους στο πολιτικό σύστημα. Λειτούργησε με μέθοδο και με οργάνωση, τηρώντας τις περισσότερες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, πάρα τις πολλές κρίσεις τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει και οι οποίες ήταν ιδιαιτέρως σοβαρές. Το στοίχημα του 2019 ήταν να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δημιουργούσαν ένα σύγχρονο κράτος. Πράγματα τα οποία θεωρούνταν αυτονόητα για μια ευρωπαϊκή χώρα, που όμως δεν υπήρχαν στην Ελλάδα επειδή καμία κυβέρνηση δεν τα είχε κάνει. Υλοποιήσαμε πολλά και τώρα ζητάμε να κριθεί αυτό το έργο.  
Η εκλογική φθορά για μια κυβέρνηση είναι πάντοτε δεδομένη μέσα στην τετραετία. Όμως, βλέπουμε ότι τελικά η πτώση δεν είναι τόσο μεγάλη. Θεωρώ πως αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αναγνώριση των πολιτών για το έργο που έγινε. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκεται στο ύψος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αξίζει αυτός ο τόπος. Από την αρχή ήδη της θητείας ξεκίνησε μια προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό, χωρίς προηγούμενο, χωρίς να κρίνει την πολιτική ουσία, παρά μόνο χρησιμοποιώντας τακτικές δολοφονίας χαρακτήρα. Κρίνω πως αυτή η τοξική τακτική ακολουθήθηκε επειδή δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική πρόταση από την άλλη πλευρά.  
Σε κάθε μεγάλη κρίση -στον Έβρο, στην Πανδημία, στην ακρίβεια- η Κυβέρνηση ήταν εκεί, παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά κινδυνολογούσε και στη συνέχεια έλεγε ότι θα κάνει τα ίδια αλλά με περισσότερες παροχές. Ακόμα και στα ζήτημα των υποκλοπών και του δυστυχήματος των Τεμπών, αναλήφθηκε πολιτική ευθύνη από στελέχη της κυβέρνησης, πάρθηκαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των παθογενειών και όπου χρειάστηκε παραπέμφθηκαν υποθέσεις στη -μόνη αρμόδια- δικαιοσύνη. 
Βλέπετε λοιπόν πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει καταστάσεις, να εκμεταλλευτεί ό,τι μπορεί με μοναδικό στόχο να σπιλώσει την θετική εικόνα που έχει το συνολικό έργο της Νέας Δημοκρατίας. Η στρατηγική τους βασίζεται στο «να αποτύχει η Κυβέρνηση» και όχι στο να διαμορφώσουν μια ουσιαστική πολιτική πρόταση για τη χώρα. Προσωπικά θεωρώ ότι ένα κόμμα που τρέφεται από την αρνητικότητα δεν μπορεί να εκφράσει θετική πολιτική με στόχο το μέλλον και γι’ αυτό πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν επιφυλάξεις. 
 
“Ε”: Σε επίπεδο εκλογικής Περιφέρειας Ν. Πέλλας, ποιος είναι ο “πήχης ” του κόμματος και αν θεωρείτε ότι έχουν γίνει έργα σε τοπικό επίπεδο, μέσω των οποίων η Ν.Δ. μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε διατήρηση ή και αύξηση του ποσοστού της; 
– Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις δυσκολίες που προανέφερα, προχώρησε έργα που για δεκαετίες στερήθηκε η Πέλλα, με πρώτο τον Οδικό Άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα. Επιπλέον, κατασκευάζεται δίκτυο φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις, με σχεδιασμό για επέκτασή του και σε άλλες, ενώ προχωρά και το Φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού και το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας. 
Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στηρίξει όσο καμία άλλη τις τελευταίες δεκαετίες τον πρωτογενή τομέα, τον κυρίαρχο της τοπικής οικονομίας της Πέλλας. Νέο φορολογικό σύστημα με απαλλαγή 50%, αποσύνδεση φορολογικού-ασφαλιστικού, προκαταβολές και πιο γρήγορες πληρωμές από τον ΕΛΓΑ, στοχευμένες ενισχύσεις όπου χρειάστηκε μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια, είναι μόνο μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πραγματικά δίπλα στον αγρότη, τον έμπορο, τον εργάτη γης και μεταποίησης. 
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την καλύτερη πρόταση διακυβέρνησης που εκφράζουμε, συνθέτουν μια πραγματικότητα που οι πολίτες τη βλέπουν. Σαφώς και έγιναν λάθη, σαφώς και υπήρξαν παραλείψεις. Εδώ είμαστε όμως, με σχέδιο, συνέπεια, χωρίς μαγικές λύσεις, με όρεξη για δουλειά, να πάμε την Ελλάδα και την Πέλλα σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

“Ε”: Το σύστημα της απλής αναλογικής στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα αλλάξει, πιθανόν, τα δεδομένα και στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στο Νομό. Πόσο διαφοροποιεί το γεγονός αυτό τον προσωπικό προεκλογικό σας αγώνα για το σταυρό, καθώς η εκλογή για κάθε υποψήφιο μοιάζει σαφώς πιο δύσκολη σε σχέση με τις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής; 
– Λόγω της πορείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2011 έχω ζήσει πολλές και διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι το 2019, όταν εκλέχτηκα ξανά περιφερειακός σύμβουλος και λίγο αργότερα για πρώτη φορά Βουλευτής. Για εμένα δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες εκλογές. Στόχος μου κάθε φορά είναι να διαμορφώσω την καλύτερη δυνατή πρόταση, με αφετηρία τη γνώση, με μεθοδικότητα και με ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς, με τους επαγγελματίες, με τους ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα και τις λύσεις. Και στη συνέχεια αυτή την πρόταση να την επικοινωνήσω όσο καλύτερα μπορώ στους πολίτες, τον τελικό και απόλυτο κριτή σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. 
Απευθύνομαι στους συμπολίτες μου στην Πέλλα και ζητώ την ανανέωση της εντολής που μου έδωσαν το 2019 επειδή πραγματικά πιστεύω ότι η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Νέα Γενιά, και παράλληλα πιστεύω πως προσωπικά μπορώ να εκφράσω τη φρέσκια, σύγχρονη πολιτική που χρειάζεται η Πέλλα για να πετύχουμε τους νέους στόχους που θέτουμε.

“Ε”: Αν θέλετε, μέσω της εφημερίδας, να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες της. 
– Ένα μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους αναγνώστες σας είναι ότι τώρα πλέον έχει έρθει η ώρα να κρίνουν το έργο της Νέας Δημοκρατίας συνολικά. Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Όλοι όσοι διεκδικούν τη διακυβέρνηση έχουν δοκιμαστεί και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Είναι ώρα να σκεφτούμε τις πολιτικές αλλά και τα πρόσωπα τα οποία θέλουμε για την επόμενη τετραετία. Η ώρα να επιλέξουμε ποια Ελλάδα θέλουμε για μας, για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές. 
Σε τοπικό επίπεδο, θεωρώ πως κάναμε πολλά, αλλά χρειάζονται ακόμα περισσότερα. Αυτό το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως πλέον έχουμε, και έχω και εγώ προσωπικά, την ωριμότητα να δημιουργήσουμε στην Πέλλα έργα, τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας αλλά και θα αναδείξουν τον τόπο μας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από ένα συντεταγμένο σχέδιο το οποίο προσωπικά έχω συγκεκριμενοποιήσει μέσα από στόχους τους οποίους σκοπεύω να υλοποιήσω την επόμενη τετραετία, εφόσον μου δοθεί η εντολή από τους συμπολίτες μου. 
Ήδη έχω ξεκινήσει να αναπτύσσω πλήρως το σκεπτικό μου στις συναντήσεις που κάνω στις τοπικές κοινότητες. Θα ήθελα, λοιπόν, να προσκαλέσω τους συμπολίτες μου να μιλήσουμε και να αναπτύξουμε τις σκέψεις μας για την Πέλλα του Αύριο. Όσες και όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα μπορούν να με ακολουθούν στην ιστοσελίδα μου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να δουν ποιος είμαι, τι υποστηρίζω και να μαθαίνουν για τις δράσεις μου.

-η συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη, δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα “εδεσσαϊκή”-