Εργασίες… εργασίες… εργασίες… σε δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Κεντρική Μακεδονία

Εργασίες διαγράμμισης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας 

Νυχτερινές εργασίες διαγράμμισης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Σάββατο 10 Ιουνίου και την Κυριακή 11 Ιουνίου.  
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης της 27ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας, από την είσοδο της Περαίας έως τον οικισμό της Αγίας Τριάδας.  
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Ιουνίου και την Κυριακή 11 Ιουνίου μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις 11 μ.μ. έως τις 7 π.μ., ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και στην Επαρχιακή Οδό Μουδανιών – κύκλωμα Κασσάνδρας

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και στην Επαρχιακή Οδό Μουδανιών – κύκλωμα Κασσάνδρας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου.  
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου και αυτοφυούς βλάστησης στα εξής σημεία: 
1. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από τη Χ.Θ. 18+850 (ανισόπεδος κόμβος Ν. Ρυσίου) έως τη Χ.Θ. 61+700 (ανισόπεδος κόμβος Σιθωνίας – Κασσάνδρας ). 
2. Στην Επαρχιακή Οδό Μουδανιών – κύκλωμα Κασσάνδρας, από τη Χ.Θ. 0+000 (ανισόπεδος κόμβος Σιθωνίας – Κασσάνδρας) έως τη Χ.Θ. 23+650 (κυκλικός κόμβος Κασσανδρείας)  
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν επί των ερεισμάτων, δεξιά των οδών, τμηματικά ανά κατεύθυνση, από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου, από τις 7 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.  
Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική ενώ την Παρασκευή 16 Ιουνίου οι εργασίες θα εκτελεσθούν στην κατεύθυνση από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη.  
Επισημαίνεται, ακόμη, ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Επαρχιακή Οδό Μουδανιών – κύκλωμα Κασσάνδρας

Εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην Επαρχιακή Οδό Μουδανιών-κύκλωμα Κασσάνδρας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και την Τρίτη 13 Ιουνίου.  
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από κινητά συνεργεία στο δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας της Επαρχιακής Οδού Μουδανιών – κύκλωμα Κασσάνδρας (κυκλικός κόμβος Κασσανδρείας) με κατεύθυνση προς την Κασσάνδρα, από τη Χ.Θ. 5+500 έως τη Χ.Θ. 5+800 (γέφυρα Νέας Ποτίδαιας), με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.  
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και την Τρίτη 13 Ιουνίου, από τις 7 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. 
Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων της οδού θα είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.  

Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι οι εργασίες αντικατάστασης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα εξής σημεία: 
1. Την Τρίτη 13 Ιουνίου και την Τετάρτη 14 Ιουνίου, από τη Χ.Θ. 12+240 έως τη Χ.Θ. 12+060 και από τη Χ.Θ. 11+860 έως τη Χ.Θ. 11+770 
2. Την Πέμπτη 15 Ιουνίου και την Παρασκευή 16 Ιουνίου, από τη Χ.Θ. 11+350 έως τη Χ.Θ. 11+250 και από τη Χ.Θ. 10+290 έως τη Χ.Θ. 10+190  
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται κατά τις παραπάνω ημέρες στην κεντρική νησίδα, στο ρεύμα εισόδου, από τις 7 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.  
Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα αποκλείεται η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου, σε μήκος επαρκές για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται απρόσκοπτα.  
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.  

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Όρια νομού Σερρών και στην 25η Επαρχιακή Οδό

Εργασίες συντήρησης επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Όρια νομού Σερρών και επί της 25ης Επαρχιακής Οδού (Διασταύρωση Ε.Ο.2 – Σταυρός-Όρια νομού Χαλκιδικής) θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και το Σάββατο 17 Ιουνίου. 
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες: 
1. Κοπή βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), καθαρισμός και χωματουργικές εργασίες επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-όρια νομού Σερρών), στο οδικό τμήμα μεταξύ του ισόπεδου κόμβου της Νέας Μαδύτου έως τα όρια του νομού Σερρών, με κατεύθυνση από και προς τον οικισμό της Ασπροβάλτας και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. 
2. Κοπή βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), καθαρισμός και χωματουργικές εργασίες επί της 25ης Επαρχιακής οδού (Διασταύρωση Ε.Ο. 2-Σταυρός-Όρια Νομού Χαλκιδικής) στο οδικό τμήμα μεταξύ του ισόπεδου κόμβου Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας έως τα όρια του νομού Χαλκιδικής, με κατεύθυνση από και προς τον οικισμό του Σταυρού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας. 
Οι εργασίες προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν έως και το Σάββατο 17 Ιουνίου, με ώρα έναρξης στις 7 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. 
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.