(ΦΩΤΟ) Θα μείνει στην ιστορία το Φεστιβάλ ΑΓΑΠΩ ΛΟΥΔΙΑ

Περιβάλλον

Ακόμη ένα Περιβαλλοντικο και Αθλητικό Φεστιβάλ ΑΓΑΠΩ ΛΟΥΔΙΑ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνέχομενη χρονιά παρά τις αρχικά άσχημες καιρικές προβλέψεις και το πρωινό ψιλόβροχο!!

Όλοι οι εθελοντές και οι συμμετέχοντες σύσσωμοι εργάστηκαν σκληρά για να ολοκληρωθεί η εκδήλωση με τελικούς αποδέκτες τα μικρά παιδιά που επισκέφτηκαν το Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία. Οι μικροι επισκέπτες έπαιξαν, διασκέδασαν, ζωγράφισαν, έκαναν κατασκευές, γυμναστηκαν και έμαθαν για τη βιοποικιλότητα του Λουδία και τις αρχές της ανακύκλωσης.

Μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών, όπως σε κάθε διοργάνωση ο Δήμος Πέλλας που πρόσφερε όλα τα εχέγγυα μέσα για την επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και η Περιφέρειακη Ενότητα Πέλλας.

Παράλληλα, η Τόνια Λουκαΐδου, εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας και ειδικής αγωγής, με τους συνεργάτες της της MPU play δημιούργησαν όμορφες εκπαιδευτικες και δημιουργικές δράσεις μαθαίνοντας στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους τη βιοποικιλότητα του Λουδία, παίζοντας σταυρόλεξο με “το ποτάμι” , φτιάχνοντας όμορφες κατασκευές με φύλλα και υλικά της φύσης αλλά και δημιουργώντας ένα υπαίθριο εργαστήριο χημείας.

Για ακόμη μια χρονιά μαζί μας και η Κελαιδινη Παρασκευοπουλου, η οποία μαζί με τα παιδιά δημιούργησε όμορφες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα παιδιά κατασκεύασαν χάρτινες πεταλούδες δίνοντας χρώμα και φαντασία σε κάθε δημιουργία τους.

Στον πάγκο της ζωγραφικής η Παυλίδου Κακια με έναν ευφάνταστο τρόπο καθοδήγησε και ενέπνευσε τους μικρούς δημιουργούς να φτιάξουν ζωγραφιές με θέμα την ανακύκλωση και τη φύση.

Στο αθλητικό πρόγραμμα ο Γιώργος Κρυωνας παρουσίασε και έδειξε με δεξιοτεχνια το άθλημα της άρσης δραμιων, ενώ ο Ποδηλατικός Σύλλογος Γιαννιτσών με τον Γιάννη Κυριακίδη και τη Τζαβαλια Ζωή σε μια διαδρομή ποδηλατικής δεξιοτέχνιας έκαναν σε έναν ιδιόμορφο ποδηλατικό στίβο ασκήσεις δεξιοτεχνιας μαζί με πολλούς μικρούς φίλους. Στην αποκορύφωση της εκδήλωσης ο Γρηγοριαδης Γιώργος, με ένα παιχνιδιαρικο και ξεχωριστό κυνήγι θησαυρου, ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους για να αναζητήσουν το σεντούκι του θησαυρου δίνοντας μια άλλη διάσταση στο παιχνίδι διασκέδαζοντας μικρούς και μεγάλους. 

Τέλος, η Ζαχαριαδου Κατερίνα και η Τσιμπρη Δέσποινα εκπρόσωποι από το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Πέλλας ενημέρωσαν το κοινό για την ανακύκλωση ρούχων και τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και οργάνωσαν την κλήρωση για τα 10 κράνη που χάρισε ο Δήμος Πέλλας και τα δώρα για τις καλύτερες ζωγραφιές που ψηφίστηκαν από το διαγωνισμό ζωγραφικής.

Μαζί μας ήταν και το πρότυπο ΕΠΑΛ Κρυας Βρύσης με τις όμορφες δημιουργίες τους με ανακυκλώσιμα ρούχα, δείχνοντας πως η τέχνη υπάρχει με τον πιο όμορφο τρόπο μέσα από την ανακύκλωση, στα πλαίσια του προγράμματος “LET’S ART, LET’S ACT”.

Τέλος, η Φιλοζωική Γιαννιτσών ενημέρωσε τους επισκέπτες για τις δράσεις της.

Πολύ σημαντική παρουσία στην εκδήλωση ήταν και το σταντ της Alterra, που μοίρασε νόστιμα και δροσερά smoothies σε μικρούς και μεγάλους προσφέροντάς νοστιμους συνδυασμούς, καθώς και η παρουσία της ΜΕΒΓΑΛ που μας υποστήριξε ακόμη μια χρονιά προσφέροντας γαλατακια για συμμετέχοντες και αθλητές.

 Η αθλητική οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών ευχαριστεί θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν νόημα στη διοργάνωση καθώς και στους δεκάδες εθελοντές που μας βοήθησαν για ακόμη μια φορά να έχουμε μια επιτυχημένη εκδήλωση.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Πέλλας που μας πρόσφερε όλα τα μέσα για την ολοκλήρωση και την επιτυχία της διοργάνωσης, την Περιφέρειακη Ενότητα Πέλλας που μας στηρίζει σε κάθε μας δράση καθως και στους χορηγούς μας που μας προσφεραν τα προϊόντα τους και την οικονομική τους στήριξη.