Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Σταματήστε τώρα τους εξοπλισμούς»

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Τελειωμό δεν έχουν οι επιθετικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τη χώρα μας.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει –όπως αναφέρει- τους εξοπλισμούς στο Αιγαίο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως:

«Προσπαθούμε να μειώσουμε τις εχθροπραξίες, όχι να τις αυξήσουμε».

Παράλληλα, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει τις σχέσεις με τη χώρα μας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν εκλεγεί θα αναζητήσει ευκαιρία να συναντηθεί μαζί σας στο ΝΑΤΟ. Τι προβλέπετε για τις σχέσεις με την Ελλάδα τη νέα περίοδο;» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και εκείνος ανέφερε:

«Μετά την εκλογή μας, ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε και μας έδωσε συγχαρητήρια. Υπήρξε μια τέτοια διαδικασία. Επομένως, αν συμβεί κάτι τέτοιο στο Βίλνιους, δεν θα διστάσουμε να συναντηθούμε. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Αρκεί να μην δοθούν λάθος μηνύματα και κατά καιρούς, δεν προσπαθούμε να αυξήσουμε τις εχθροπραξίες τόνισε.

Και πρόσθεσε με προκλητικό ύφος «Κε πρωθυπουργέ, σταματήστε τώρα τους εξοπλισμούς. Πού θα φτάσετε; Η Αμερική σας δίνει συνεχώς πολλά όπλα. Είναι επειδή σας τα δίνει δωρεάν;. Μάλλον θα τα συζητήσουμε μαζί. Να ξέρετε ότι υπάρχουμε για να μειώσουμε τους εχθρούς μας, όχι για να τους αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκία, αυτός είναι ο Ερντογάν».

«Ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας»

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνομιλιών για την Κύπρο, εξήγησε πως η νέα ελληνοκυπριακή κυβέρνηση κινείται σε «πιο ειρηνική ατμόσφαιρα», αλλά πρέπει να αναγνωριστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ψευδοκράτους.

Διαβάστε στο ANADOLU AGENCY-twitter

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του υπογράμμισε:

«Εξετάσαμε τα βήματα που κάναμε και θα κάνουμε για να γίνει η περιοχή πόλος έλξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καθώς οικοδομούμε τον αιώνα της Τουρκίας, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, το κύριο στοιχείο του νησιού, θα συνεχίσει να είναι η προτεραιότητά μας».

thecaller.gr

Ετικέτα: