Στους 568 εκτιμώνται οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο στην Πύλο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Στον τρομακτικό αριθμό των 568 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές του Λιμενικού.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε αναφορές επιζώντων, αναζητήσεις οικείων αλλά και τις πρώτες επαφές με τους ήδη συλληφθέντες δουλεμπόρους.

Όμως η σχετική έρευνα για τον πλήρη προσδιορισμό των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους συνεχίζεται.

Αν ο αριθμός των αγνοουμένων επιβεβαιωθεί ότι είναι 568, τότε αυτό θα σημαίνει, σε συνδυασμό με τους 78 επίσημα νεκρούς και τους 104 διασωθέντες, ότι στο μοιραίο πλοίο επέβαιναν 750 άνθρωποι. Τον ίδιο αριθμό προσφύγων έδινε ήδη από χθες η Alarm Phone και επιβεβαίωνε μήνυμα επιζώντα που δημοσίευσε η ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι για το πολύνεκρο ναυάγιο, οι Αρχές έχουν μέχρι στιγμής προχωρήσει σε εννέα συλλήψεις.  Πρόκειται για Αιγύπτιους υπηκόους με την κατηγορία συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της πρόκλησης ναυαγίου.

Το πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου φαίνεται ότι τελικά ξεκίνησε από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, αλλά στο Τομπρούκ επιβιβάστηκαν οι εκατοντάδες μετανάστες.

Πηγή – Φωτό in.gr

Ετικέτα: