Το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2025, εορτάσθηκε με το παλαιό εορτολόγιο η Παραμονή της εορτής των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Το πρωί της ημέρας στον κεντρικό μοναστηριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, κατελθόντος με χαζράνιο, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου κι έπειτα η θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.
Προ της Απολύσεως της θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού της Παραμονής των Θεοφανείων, περιστοιχούμενος υπό των Αγιοταφιτών Αρχιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων και μοναχών, ψάλλοντος του Τυπικάρη Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου και του Γέροντος Καμαράση Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου. Μετά την ευλογία του ύδατος και το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε» και το «εν τοις ρείθροις σήμερον του Ιορδάνου, γεγονώς ο Κύριος…» ανέβηκαν πάντες επισήμως στην αίθουσα του Πατριαρχείου, την οποία ο εφημέριος του Αγίου Κωνσταντίνου Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος αγίασε.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ orthodoxianewsagency.gr