Κυρ. Μητσοτάκης: “Το κύριο μέλημά μου είναι να πείσω τους πολίτες να μας εμπιστευθούν”

Πολιτική

«Όσο καλύτερο το αποτέλεσμα τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι κύριο μέλημά του είναι να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όσον αφορά την «παντοδυναμία Μητσοτάκη» και την υπεροχή της ΝΔ που πάει να διαγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε ότι «είναι μεγάλη ευθύνη, αφού ο κόσμος έβαλε τον πύχη πολύ ψηλά, δεν υπάρχει και πολιτικό άλλοθι, να εγκλωβιστούμε σε ισορροπίες. Η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει προσαρμοστικότητα. Η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για πολύ καιρό, εμείς θα πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας, θα έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, όσο καλύτερο το αποτέλεσμα τόσο πιο αυστηρός θα είμαι σε οποιαδήποτε αλαζονική συμπεριφορά».

«Τα στελέχη μας πήραν το μήνυμα και δεν επέδειξαν καμία αλαζονία, έτρεξαν σε όλη την Ελλάδα, είναι βαριά η ευθύνη η οποία ο λαός φαίνεται να θέλει να εναποθέσει στους ώμους μας», σημείωσε.

«Θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τη μεταφορά χαρτοφυλακίων»

Για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τη μεταφορά κάποιων χαρτοφυλακίων από υπουργείο σε υπουργείο», ενώ πρόσθεσε ότι «εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, το κύριο μέλημά μου, όμως αυτή τη στιγμή είναι να πείσω τους πολίτες να μας εμπιστευθούν, θέλω και θα έχει επόμενες γυναίκες η νέα κυβέρνηση, θα είναι πιο αποτελεσματική, έχω μιλήσει ήδη για το υπουργείο Οικογένειας, έχω δει κι εγώ τα ρεπορτάζ».

«Θα επιμείνω πολύ στην ανάγκη να μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη στοχοθεσία, οδικό χάρτη υλοποίησης για κάθε υπουργείο συμφωνημένο στην αρχή κάθε χρονιάς, και η δεύτερη μεγάλη επιτυχία είναι η διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπουργείων, που έγινε μέσα από έναν καλό μηχανισμό συντονισμού», ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Τους πολίτες απασχολούν δύο θέματα, η ακρίβεια που επιμένει, λύση δεν είναι τα προσωρινά επιδόματα με μόνιμες αυξήσεις μισθών θα λυθεί, και η υγεία, που είναι σημαντικά θέματα για την επόμενη 4ετία. Πρώτο να υλοποιήσουμε τα έργα από το Ταμείο Ακάμαψης και να ξεμπλοκάρουμε τις προσλήψεις, να βρούμε τρόπο να στελεχώσουμε τα ακριτικά μας νησιά, θα χρειαστούμε παρεμβάσεις και στο ΑΣΕΠ, να μην χρειάζονται χρόνια για να προσλάβουμε έναν γιατρό και άμεσες παρεμβάσεις για το ΕΚΑΒ, επιμένω στην πρωτοβουλία για τις αεροδιακομιδές. Να αποκρούσουμε τη χυδαία ρητορική της αντιπολίτευσης ότι θέλουμε να αφήσουμε τους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν για να ιδιωτικοποιήσουμε την Υγεία», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.