ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ (11/7 – 18/7)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

  Λόγω εξαντλήσεως των θέσεων στο προγραμματισμένο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει και δεύτερη οκταήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους και στο Σινά, από 11 έως 18 Ιουλίου 2023.

Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στους τόπους που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα που αναφέρονται στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Είναι οι τόποι από τους οποίους πέρασε ο Χριστός, στους οποίους έζησαν οι Προπάτορες Του και διαμορφώθηκε η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία. Τα σημαντικότερα προσκυνήματα εδώ και δεκαεπτά αιώνες ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μία κληρονομιά που διατηρείται από το Βυζάντιο.

  Το όρος Σινά χαρακτηρίζεται ως θεοβάδιστο, αφού εκεί εμφανίστηκε ο Θεός στον Μωυσή και του έδωσε τις Δέκα Εντολές. Στους πρόποδες του υπάρχει το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο έκτισε ο Ιουστινιανός το 527 μ.Χ. Θεωρείται η παλαιότερη χριστιανική μονή στον κόσμο.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται έως τις 30 Ιουνίου στον Πρωτοπρ. Γεώργιο Σιδέρη: τηλ. 23820 22714

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.