ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για 19χρονο που πάσχει από λευχαιμία

Υγεία

Αγώνα δρόμου για να κρατηθεί στη ζωή ο 19χρονος Jonathan από τη Γαλλία, ο οποίος βρισκόταν στη Χαλκιδική, έδωσαν γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές διασώστες. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, διαγνώστηκε με λευχαιμία και μέσω των social media απευθύνεται έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o Πρόεδρος της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» κ. Αναστάσης Στεφανάκης, συγκλονίζει με την περιγραφή του για την προσπάθεια όλων να κρατήσουν τον νεαρό Jonathan στη ζωή και καλεί όσους μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας αίμα.

Την ίδια ώρα διαψεύδονται ως αναληθείς οι πληροφορίες που διακινήθηκαν για έλλειψη αποθέματος αίματος στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Η ανάρτηση του κ. Στεφανάκη:

HELP Jonathan!!

Τον 19χρονο Jonathan από τη Γαλλία, τον γνώρισα στο ασθενοφόρο. Παρουσιάστηκε σε άσχημη κατάσταση σε ένα Κέντρο Υγείας της Χαλκιδικής και αποστολή μας ήταν να τον διακομίσουμε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Όλα επάνω του έδειχναν πως η ζωή του κινδύνευε, χωρίς αυτός και η φίλη του να το έχουν αναγνωρίσει.

10+ επαγγελματίες υγείας μας περίμεναν στην είσοδο για να αντιμετωπιστεί άμεσα!

Στο Νοσοκομείο μείναμε λίγο παραπάνω με τον συνάδελφό μου, για να αναγνωρίσουμε γιατί η καρδιά του εργαζόταν με 130 σφίξεις, γιατί είναι τόσο χλωμός και γιατί λιποθύμησε πριν λίγες ημέρες!!

#Αιματοκρίτης 2!!

Έγιναν αμέσως υπέρηχοι για να διαπιστωθεί μήπως έχανε αίμα εσωτερικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε.

Στη συνέχεια ο Jonathan διακομίστηκε στη Θεσσαλονίκη για πιο ειδικές εξετάσεις, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις αρχικές υποψίες όλων.

Ένας ιδιαίτερα περίπλοκος και δύσκολος τύπος λευχαιμίας..

Ο Jonathan αυτή τη στιγμή ζει, γιατί άμεσα του μεταγγίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος και γιατί είναι 19 ετών.

O Jonathan, αυτό το εξαιρετικά καλοσυνάτο και πολύ χαμογελαστό παιδί, μπορεί να σωθεί!

Χρειάζεται άμεσα αίμα και ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ, ενώ μακροπρόθεσμα υπάρχουν σκέψεις για ανεύρεση δότη μυελού των οστών, μέσω των σχετικών οργανισμών.

Ο Jonathan ήρθε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά, ωστόσο ίσως βρει κάτι μεγαλύτερο που ίσως να μην το περίμενε, ανθρώπινη αλληλεγγύη!

Όσοι και όσες μπορείτε, πηγαίνετε από σήμερα να αιμοδοτήσετε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με σκοπό να χαρίσετε στους ανθρώπους που τον φροντίζουν “φρέσκο αίμα” και όχι “αίμα στα χαρτιά” (όσοι είναι εθελοντές αιμοδότες αναγνωρίζουν τι σημαίνει).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Jonathan Jeaumart, 19 ετών
Νοσοκομείο Παπανικολαου
Αιματολογικη Κλινικη Στοργη
Τηλ. 2313307522

Ημερομηνία έναρξης προσπάθειας:
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023

Θα σας ήμουν υπόχρεος εάν #ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ το post, μήπως και το δουν άνθρωποι που είναι εθελοντές αιμοδότες!

** Εάν μένετε σε άλλη πόλη και δεν μπορείτε να μεταβείτε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, μπορείτε να δώσετε αίμα στο Νοσοκομείο του Νομού σας! Και πάλι ΒΟΗΘΑΤΕ!!

nassosblog.gr

Ετικέτα: