Τέμπη: Η επιστολή της οικογένειας του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντος του 1ου βαγονιού, για τη μάχη που δίνει

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Πάνω από τέσσερις μήνες έχουν περάσει από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με τους συγγενείς των 57 θυμάτων να ζητούν δικαίωση για την τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ο 20χρονος Γεράσιμος, έχει μεταφερθεί εδώ και έναν μήνα στο Αννόβερο ώστε να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης.

«Φεύγουμε για τη Γερμανία. Πρώτα ο Θεός, το παιδί θα μεταφερθεί εκεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Αννόβερο. Άνοιξε τα μάτια του, αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον και θα σας τα πω όλα, όταν γυρίσουμε, με το καλό, από τη Γερμανία», είχε δηλώσει πριν από περίπου έναν μήνα ο πατέρας του Γεράσιμου.

Την επιστολή της οικογένειας φέρνει στο φως το thenewspaper.gr:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Γεράσιμος-Ιάσονας Γεωργιάδης βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ύστερα από 118 ημέρες και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης για να συνεχίσει τον τεράστιο αγώνα του σε ένα άλλο μέρος. Πιστεύουμε ότι, με τη βοήθεια του Κυρίου Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των αγίων, αλλά και με τη συμβολή της ιατρικής ομάδας, θα κερδίσει τη μάχη για την επιβίωση και τη θεραπεία του.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Όλους όσοι συνέβαλαν μέχρι τώρα στον αγώνα του για τη ζωή του.

Τον διευθυντή, τον επιμελητή, τους γιατρούς και όλο το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που υπερέβαλαν εαυτούς στις προσπάθειές τους.

Το θεάρεστο έργο και ο αγώνας που δόθηκε από όλους τους υγειονομικούς συντελεστές για να κρατηθεί στη ζωή ο Γεράσιμος χρήζουν ευγνωμοσύνης από πλευράς μας, αλλά και θαυμασμού. Το έργο τους και το αποτέλεσμά του αναγνωρίστηκαν και από τους ιατρούς της ομάδας στη Γερμανία που ανέλαβε τώρα το παιδί μας.

Τον χειρουργό του, που τις κρίσιμες στιγμές πήρε πολύ δύσκολες αποφάσεις και, μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες γιατρούς των χειρουργείων, τον διευθυντή Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και τους νοσοκόμους, από την πρώτη ώρα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λάρισας δεν εγκατέλειψαν και, ενώ η μάχη φαινόταν χαμένη, έκαναν το ακατόρθωτο.

Ευχαριστούμε τον ιερό κλήρο για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε στον Γεράσιμο-Ιάσονα με τις προσευχές του και τις παρακλήσεις του.

Τους ανώτατους και ανώτερους παράγοντες του ελληνικού κράτους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους ανθρώπους του ΕΟΠΥΥ, τη διοίκηση αλλά και όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που στάθηκαν στο πλευρό του Γεράσιμου όλες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ευχαριστούμε όλους τους συνανθρώπους μας, γνωστούς και άγνωστους, που έδειξαν πώς αγαπούν οι άνθρωποι, όχι απλά συμμετέχοντες, αλλά ενστερνιζόμενοι πραγματικά με την καρδιά τους.

Ευχαριστούμε τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία, γιατί εκείνη τη μοιραία νύχτα αντέδρασαν όχι μόνο με επαγγελματισμό και απόλυτη αφοσίωση στο καθήκον τους, αλλά ακόμα περισσότερο με την καρδιά τους.

Ευχαριστούμε την Πολεμική Αεροπορία, καθώς η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών εκτέλεσε με επιτυχία μια πολύ ιδιαίτερη μεταφορά.

Δεν αναφέρονται ονόματα από σεβασμό προς την προσωπικότητα των παραπάνω ανθρώπων, αλλά αυτό δεν αλλάζει στο παραμικρό το έργο που επιτέλεσαν και τη βοήθεια που προσέφεραν.

Σας ευγνωμονούμε.

Οικογένεια Δ. Γ. Γ.»

Ετικέτα: