ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ελλάδα Νέα Πολιτική Πολιτισμός - Θρησκεία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Τον κίνδυνο που διατρέχει ο Κυπριακός Ελληνισμός από την για 50 χρόνια συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική κατοχή του 38% εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε για ακόμη μία φορά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος.

Ο Μακαριώτατος παρέστη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, από τις κατεχόμενες Ενορίες και Κοινότητες της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε με σαφήνεια στους παρευρισκόμενους, πως σκοπός της κατοχικής Τουρκίας είναι η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, κάτι που σχεδιάστηκε με λεπτομέρεια, πολύ πριν υπάρξει κυπριακό πρόβλημα, όταν ακόμη η Κύπρος ήταν Αγγλική αποικία.

Επιπλέον, ο Μακαριώτατος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι η διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και η από πλευράς μας εμμονή στην εφαρμογή και για τους Έλληνες της Κύπρου, των τριών βασικών ελευθεριών, όπως αυτές ισχύουν για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ 👉🏼👉🏼👉🏼 orthodoxianewsagency.gr