Εργασίες κοπής πρασίνου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου και κλαδέματος θάμνων στα εξής σημεία της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης:
– στην κεντρική νησίδα της Περιφερειακής Οδού, στα τμήματα:
1. από τη Χ.Θ. 9+500 (περιοχή νοσοκομείου “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”) έως τη Χ.Θ. 22+600 (Κ13, περιοχή νοσοκομείου “Αγίου Παύλου”), τμηματικά, με αποκλεισμό των αριστερών λωρίδων κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις το Σάββατο 22 Ιουλίου και την Κυριακή 23 Ιουλίου και κατά τις ώρες από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ..
2. από τη Χ.Θ. 9+500 (περιοχή νοσοκομείου “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”) έως τον ανισόπεδο κόμβο με Π.Α.Θ.Ε. (Α/Κ 16), τμηματικά, με αποκλεισμό των αριστερών λωρίδων κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις, το Σάββατο 29 Ιουλίου και την Κυριακή 30 Ιουλίου και κατά τις ώρες από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.
– δεξιά της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, τμηματικά και στις δύο κατευθύνσεις από τον ανισόπεδο κόμβο με Π.Α.Θ.Ε. (Α/Κ 16) έως τη Χ.Θ. 22+600 (Κ13, περιοχή νοσοκομείου “Αγίου Παύλου”), από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου και κατά τις ώρες από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.
– στους κόμβους της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης Α/Κ-6 (Νεαπόλεως), Α/Κ7 (Επταπυργίου), Α/Κ-8 και Α/Κ-9(Τριανδρίας-Τούμπας), Κ-11 (Πυλαίας), Α/Κ-12 (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών), από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου και κατά τις ώρες από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00.
Οι εργασίες έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν τις παραπάνω ημέρες ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.
Εργασίες τοποθέτησης και αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας
Εργασίες τοποθέτησης και αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Επαρχιακή Οδό 23 καθώς και στην Επαρχιακή Οδό 21 θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου.
Οι εργασίες τοποθέτησης και αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας με Ν. Απολλωνία – Καλαμωτό – Όρια Νομού προς Δουμπιά) καθώς και στην Επαρχιακή Οδό 21 (από τη συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας με Γερακαρού – Ζαγκλιβέρι – Όρια Νομού προς Δουμπιά), έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου, κατά τις ώρες 07.00- 20.00 και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας και με το Τμήμα Τροχαίας Λητής, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.