ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ: Κλειστό το μεσημέρι το Σαββατοκύριακο (22-23/7)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Κλειστοί θα παραμένουν οι αρχαιολογικοί χώροι το μεσημέρι το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλιου, λόγω καύσωνα με απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτισμού αλλά και μουσεία της χώρας.

Η γενική γραμματεία Πολιτισμού ανέφερε συγκεκριμένα ότι λόγω καύσωνα έως και την Κυριακή (23/7) οι ώρες λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων τροποποιούνται το μεσημέρι, με τελευταία είσοδο να προγραμματίζεται για τις 12:00 και την επανέναρξη λειτουργίας να γίνεται στις 17:30.

«Σε περίπτωση που υπάρξει μεταβολή των καιρικών συνθηκών, το υπουργείο Πολιτισμού θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση» συνεχίζει η ενημέρωση.

Οδηγίες στις εφορείες αρχαιοτήτων

Παράλληλα αναφέρεται ότι «οι εφορείες αρχαιοτήτων θα μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων τους και για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας τους. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι για τις εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, επιβάλλεται η διαμόρφωση σκιερού μέρους για τα διαλείμματα και ο προγραμματισμός των εργασιών, ώστε να γίνονται στις ώρες, που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη».