Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων: 26.417 επιβάτες ταξιδεύουν σήμερα προς τα νησιά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένη παραμένει για ακόμα μια μέρα η επιβατική κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ενώ συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων.

Φτάνοντας κανείς στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών θα συναντήσουν μεγάλες ουρές καθώς οι πολίτες φεύγουν για τους καλοκαιρινούς προορισμούς λίγο πριν 15Αύγουστο.

Σήμερα, Κυριακή με 68 πλοία και χιλιάδες επιβάτες να αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα πλοία φεύγουν με πληρότητα που ξεπερνά το 90% και σε πολλές περιπτώσεις φθάνει ακόμη και το 100%. Συγκεκριμένα την Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά προγραμματίζονται 68 δρομολόγια με 23 από αυτά προς τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και 45 προς Αργοσαρωνικό, ενώ εκτιμάται πως θα ταξιδέψουν 26.417 επιβάτες.

Το Σάββατο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 62 δρομολόγια, 25 για τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 37 προς Αργοσαρωνικό ενώ οαριθμός των ταξιδιωτών ανήλθε σε 35.165 άτομα.

Την Κυριακή από Ραφήνα προς Κυκλάδες προγραμματίζονται 12 δρομολόγια, προς Μαρμάρι 6 και από Λαύριο συνολικά 9 δρομολόγια.

Γεμάτα τα ΚΤΕΛ

Ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, αλλά και στις εξόδους των εθνικών οδικών δικτύων.

Αναλυτικά, από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, από τα διόδια Ελευσίνας, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 58.454 οχήματα. Τις ίδιες ώρες από τα διόδια Αφιδνών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας έφυγαν 36.211 οχήματα.

Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου.

Ξεκινώντας από τα λιμάνια της Αττικής, η κίνηση είναι πολύ αυξημένη, ενώ η πληρότητα φτάνει στο100%. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν και τα υπεραστικά λεωφορεία, με δημοφιλείς προορισμούς την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα.

Υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες πρέπει να βρίσκονται μια ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση των πλοίων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά την επιβίβαση. Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει αυξημένα μέτρα, προκειμένου να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις.

in.gr, ot.gr

Ετικέτα: