Στα ύψη οι τιμές στα καύσιμα

Οικονομία

«Θεωρώ ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα πάμε έτσι όπως είμαστε, στα μεγάλα αστικά κέντρα περίπου στα 2 ευρώ, δε θεωρώ ότι θα το ξεπεράσει» είναι η εκτίμηση του Αντιπροέδρου των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργου Ασμάτογλου, ο οποίος μίλησε για την πορεία στις τιμές των καυσίμων, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Η μέση τιμή στις Κυκλάδες, σημείωσε είναι στα 2,20 ευρώ, με τις τιμοληψίες στις 3 του μηνός.

«Δεν μπορώ να προβλέψω και δεν μπορούμε να πούμε τι θα γίνει προς το τέλος του Αυγούστου» τόνισε. «Γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πολύ μεταβλητή όσο αφορά και το Ρώσο- Ουκρανικό όπως επίσης και η εξαγγελία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να τονώσουν την παραγωγή τους και αυτό, μπορεί τις τρεις τελευταίες φορές να μην έπιασε γιατί υπάρχει ύφεση γενικότερα ή στασιμότητα στην Ευρώπη, αλλά αν πιάσει τώρα, θα έχουμε αυξήσεις» προσέθεσε.

«Είχαμε κάποιες μειώσεις το τελευταίο τριήμερο μετά από τις αυξήσεις τις μεγάλες που είχαμε και φτάσαμε μια ανάσα από τα 2 ευρώ. Στην ηπειρωτική Ελλάδα η νησιωτική Ελλάδα έχει περάσει κατά πολύ τα 2 ευρώ, αλλά αυτές τις τρεις τελευταίες μέρες είδα μια μικρή μείωση, παρότι δεν μειώθηκαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου. Αντίθετα, αυξήθηκαν και κατά 1 δολάριο, δηλαδή ενώ τότε που είχαμε τις αυξήσεις ήταν στα 84 δολάρια, τώρα είναι στα 86 δολάρια και είδαμε μειώσεις. Γι’ αυτό και είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να προβλέψουμε γενικότερα, όσο αφορά τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου και την εξέλιξη των τιμών του καυσίμου» είπε καταλήγοντας ο κ. Ασμάτογλου.

ertnews.gr

Ετικέτα: