Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία – Aρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που χορήγησαν αναστολή στον 37χρονο

Αστυνομικά Ελλάδα Νέα

Τον άμεσα πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών που έδωσαν αναστολή στην έκτιση της ποινής των 9 χρόνων που είχε επιβληθεί, για βιασμό 14χρονης, στον 37χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία, ζητεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η κ. Ιωάννα Κλάπα θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 11χρονης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό ανήλικης.

Είχε καταδικαστεί για βιασμό 14χρονης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό 14χρονης από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 και του είχε δοθεί αναστολή μέχρι να γίνει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του (ζούσε στον νομό Ηλείας) και απαγόρευσης να πλησιάζει το θύμα.

Το εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε για τον περασμένο Φεβρουάριο διότι δεν είχε δικηγόρο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση