ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα Νέα Πολιτική

📌 Δώστε ημερομηνία για την εισαγωγή προς συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ολιστική αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας

📌 Καταρρέει το αφήγημα Μητσοτάκη μετά την έκθεση του ΓΕΛ

📌 Στα 5,8 δις το κόστος της πρότασης, αντί για 40 δις που το υπολόγισε η ΝΔ

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη, κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές και άλλες διατάξεις», επισήμανε αρχικά την ανυπαρξία κυβερνητικής παρέμβαση στο τσουνάμι της ακρίβειας που βιώνουν οι πολίτες τα τελευταία 3 χρόνια στην ενέργεια, στις τράπεζες, στα καύσιμα, στην κινητή τηλεφωνία, στα supermarkets, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την επιβίωση της κοινωνίας, αλλά για τον πλουτισμό 10-15 επιχειρηματικών ομίλων – κομματικών φίλων της.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο ανέφερε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο χωρίς αρχή, μέση και τέλος με στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι δήθεν η κυβέρνηση ασχολείται με την προστασία των καταναλωτών. Και μάλιστα όταν η συζήτηση στη Βουλή για το εν λόγω νομοσχέδιο γίνεται μία μόλις ημέρα πριν «συρθεί» η κυβέρνηση στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα της ακρίβειας, ζητώντας από την κυβέρνηση να δεσμευτεί και να δώσει ημερομηνία για την εισαγωγή προς συζήτηση και ψήφιση της διαρθρωμένης σε μέτρα και πλήρως κοστολογημένης, σαφούς και άμεσα εφαρμόσιμης πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ολιστική αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας και την πραγματική προστασία του συνόλου των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών, η οποία σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κοστολογείται στα 5,8 δις ευρώ και όχι στα 40 δις ευρώ που την κοστολόγησε η κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Θ. ΤΖΑΚΡΗ

ΕΔΩ 👉🏼👉🏼👉🏼

https://www.facebook.com/TheodoraTzakri/videos/987930676340357

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κ. Τζάκρη:

«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι
Για μια ακόμη φορά -και μάλιστα μία μόλις ημέρα πριν συρθεί η κυβέρνηση στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα της ακρίβειας- έρχεστε με ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος να δημιουργήσετε έναν ευτελή αντιπερισπασμό, προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις ότι δήθεν ασχολείστε με την προστασία των καταναλωτών.
Και χρησιμοποίησα τον όρο ότι συρθήκατε, γιατί εμείς, ως υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου διαρθρωμένη σε μέτρα και πλήρως κοστολογημένη. Μας έλεγαν ο κ. Θεοχάρης και ο κ. Πετραλιάς ότι η πρόταση νόμου μας για την ακρίβεια κοστολογείτε 40 δις. Και ήρθε σήμερα η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την κοστολογεί 5,8 δις κατ’ έτος ποσό το οποίο καλύπτεται από την φορολόγηση των υπερκερδών και το υπερπλεόνασμα. Να σας πω μόνο ότι για 2,6 δις ερευνά η Ευρωπαία Εισαγγελέας τις απευθείας αναθέσεις σας από το Ταμείο Ανάκαμψης στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν αξίζει για εσάς ούτε 5,8 δις για να σωθεί από το μεγαλύτερο πρόβλημα που τον ταλανίζει σήμερα.
Αν είχατε το πολιτικό θάρρος θα μπορούσαμε να συνομολογήσουμε και να ψηφίσουμε από κοινού μέτρα πάταξης της κερδοσκοπίας και καταστολής της ακρίβειας έως και 30% και 40% για τον επόμενο χρόνο, αλλά και μέτρα ρύθμισης και υγιούς λειτουργίας της αγοράς με μόνιμο χαρακτήρα, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη αυτών των φαινομένων κερδοσκοπίας στο μέλλον.
Αντ’ αυτού έρχεστε με ένα νομοσχέδιο με τον τίτλο «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, ρυθμίσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από καταστροφές και άλλες διατάξεις» που το περιεχόμενο του καμία σχέση δεν έχει με την προστασία του καταναλωτή. Γιατί αυτό είναι τελικά το μεγάλο ζητούμενο! Κάτι που είναι πάρα πολύ αδιάφορο για εσάς αν κρίνει κανείς από τα 14 σχόλια της διαβούλευσης. Ένα ανούσιο νομοσχέδιο- κολάζ επικοινωνισμών. Καταναλωτής, επενδύσεις, Daniel και καιρικά φαινόμενα, ραδιόφωνα, όλα μαζί σε μια παρέλαση ομολογίας αποτυχίας των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα της ακρίβειας.
Μικροπαρεμβάσεις και μικροδιευθετήσεις που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι της ακρίβειας που βιώνουν οι πολίτες τα τελευταία 3 χρόνια. Ενέργεια, τράπεζες, καύσιμα, κινητή τηλεφωνία, supermarkets.
Καμία ουσιαστική παρέμβαση στην ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών.
Το εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα, με τις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων να καλπάζουν, έχει κυριολεκτικά γονατίσει τα νοικοκυριά, κάτι που οφείλεται στον πληθωρισμό απληστίας.
Πρώτοι είμαστε πανευρωπαϊκά στον πληθωρισμό απληστίας.
Πρώτοι είμαστε σε σχέση με τα εισοδήματα, αλλά και σε απόλυτους αριθμούς στην ακρίβεια στο ράφι, και τελικά, αν προσθέσουμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους του ανεξέλεγκτου κόστους ζωής, είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη σε διαθέσιμο εισόδημα.
Το οικονομικό θαύμα της κυβέρνησης συμπυκνώνεται στο ότι ψηφίσατε σε αυτή την αίθουσα ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θα εκτινάξει σε ύψος ρεκόρ τα έσοδα από άμεσους φόρους δίνοντας την χαριστική βολή στην μεσαία τάξη, την οποία ξεδιάντροπα εξαπατήσατε το 2023 υποσχόμενοι την μείωση των φόρων και του κόστους λειτουργίας των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων.
Αντ’ αυτού κατορθώσατε πάνω από μισό εκατομμύριο ελευθεροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ολόκληροι επιστημονικοί κλάδοι όπως δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί να πληρώνουν διπλάσιο και τριπλάσιο φόρο εισοδήματος χωρίς να σκέφτεστε ότι περίπου 150.000 από αυτούς δεν ασκούν ουσιαστικά επαγγελματική δραστηριότητα και έχουν μεταφέρει τις έδρες τους στα σπίτια τους και με κάποιον τρόπο καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προκειμένου να καταφέρουν να βγουν στην σύνταξη.
Καλλιεργήσατε σκόπιμα έναν κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποίησης της μεσαίας τάξης από τις άλλες τάξεις φορολογουμένων, οι οποίες και αυτές στενάζουν από την υποαμοιβή και την ακρίβεια γιατί δεν μπορείτε με τίποτα να κρύψετε την αλήθεια σας ότι εργάζεστε με ένα και μόνο σκοπό, τον πλουτισμό 10-15 επιχειρηματικών ομίλων που σας υποστηρίζουν και είναι συνεργοί σας σε μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αμφίπλευρη κερδοσκοπία.
Αυτοί να κερδίζουν δισεκατομμύρια από το υστέρημα των Ελλήνων Καταναλωτών και εσείς να εισπράττετε ανερυθρίαστα από αυτή την κοινωνία 30 και 40% περισσότερο ΦΠΑ επί των τιμών που διαμορφώνουν για τα αγαθά τα ολιγοπώλια.
Τα ερωτήματα που σας βαραίνουν είναι αμείλικτα;
Γιατί δεν μειώνετε τον ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτατο ευρωπαϊκό συντελεστή;
Γιατί δεν θεσπίζετε πλαφόν στα κέρδη εισαγωγέων χονδρεμπόρων και εμπόρων για τις 66 κατηγορίες αγαθών που σχετίζονται με την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου;
Γιατί δεν μηδενίζεται τον ΦΠΑ σε μερικές κατηγορίες από αυτές που αφορούν τα νωπά τρόφιμα και γιατί δεν τον μειώνεται στον κατώτερο επιτρεπτό συντελεστή της ΕΕ στις υπόλοιπες όπως το έκανε η Κύπρος με απόλυτη επιτυχία;
Γιατί, επιτέλους, δεν θεσπίζετε πλαφόν στα κέρδη των παρόχων ενέργειας στο μεσοσταθμικό ευρωπαϊκό όρο του 5% και γιατί δεν αισθάνεστε την ανάγκη να απολογηθείτε για το γεγονός ότι επί μια τριετία δεν έχετε στελεχώσει ουσιαστικά τους μηχανισμούς εποπτείας της αγοράς και δεν έχετε αυστηροποιήσει ουσιαστικά το πλαίσιο υπολογισμού και επιβολής προστίμων σε όσους κερδοσκοπούν;
Γιατί πολύ απλά είστε συνέταιροι.
Γιατί πολλοί απλά δεν σας ενδιαφέρει η επιβίωση των πολλών και έχετε καταδικάσει μια ολόκληρη κοινωνία να συνεχίζει να αποχαιρετά τα παιδιά της για το εξωτερικό σε βαθμό που πλέον λείπουν ακόμη και από την βαριά βιομηχανία της χώρας μας τον Τουρισμό, αλλά και από την αγροτική παραγωγή δεκάδες χιλιάδων εργαζομένων, επειδή πολύ απλά δεν υπάρχουν.
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης
Πώς να προστατέψει τους καταναλωτές μια κυβέρνηση της οποίας κεντρικός στόχος είναι η φτωχοποίηση και χειραγώγηση του 90% της κοινωνίας.
Ποιοι είστε εσείς που αδιαφορείτε επιδεικτικά για τις τιμές των ενοικίων και δεν παρεμβαίνετε στην αγορά στέγης;
Ποιοι είστε εσείς που δεν επαναφέρετε με λογικούς όρους την σωτήρια ρύθμιση των 120 δόσεων που εμείς ψηφίσαμε πριν φύγουμε από την κυβέρνηση το 2019 και εσείς εφαρμόσατε μέχρι την πανδημία οπότε και χάθηκε το 75% των ρυθμίσεων αυτών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.
Έτσι προστατεύετε τους Έλληνες καταδικάζοντάς τους σε ένα «ανίκητο υπερχρέος» που τους στερεί ακόμη και την δυνατότητα συνταξιοδότησης;
Που τους οδηγεί να χάνουν τα σπίτια τους, την πρώτη κατοικία τους από τα ανεξέλεγκτα funds.
Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις σκανδαλώδεις κατανομές του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τον αποκλεισμό του 70% των μικρομεσαίων από τις τραπεζικές υπηρεσίες.
Χωρίς καν να έχετε θεσπίσει ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό έρχεστε και μιλάτε για προστασία των καταναλωτών.
Γιατί δεν μας μιλάτε πρώτα αφού δεν έχετε το κουράγιο να υπερψηφίσετε την πρόταση νόμου μας για την ακρίβεια για την προστασία αυτών που παράγουν πλούτο και είναι και παραγωγοί και καταναλωτές;
Γιατί δεν προχωράτε σε ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης την ώρα που ελέγχεστε από την Ευρωπαία Οικονομική Εισαγγελέα ακόμη και για όσα κονδύλια έχετε διαθέσει σκανδαλωδώς με αναθέσεις;
Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης
Αυτό το νομοσχέδιο- και λυπάμαι που το λέω- όχι μόνο δεν αφορά κανέναν καταναλωτή σε αυτή την χώρα, αλλά είναι και προκλητικό και υποτιμά την νοημοσύνη του συνόλου των πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα εξαπατημένοι από εσάς.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο θράσος στα 21 χρόνια που είμαι βουλευτής σε αυτά τα έδρανα και όχι μόνο καταψηφίζω αλλά σας προκαλώ αύριο να πάρετε θέση, αύριο κι όχι μετά τις εκλογές για το αν αποδέχεστε ή όχι την επί της ουσίας συζήτηση και υπερψήφιση της ολιστικής πρότασης νόμου που υποβάλαμε.
Αύριο σε αυτή την αίθουσα κατά την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών να πάρει θέση ο κ. Μητσοτάκης επειδή είναι ο Αρχιτέκτονας της ακρίβειας.
Σοβαρά πιστεύετε ότι με τα χρέη των επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ να έχουν διακτινιστεί σε ύψος άνω των 40 δις ευρώ και με τα χρέη προς την Εφορία να ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ και με τα χρέη προς τις τράπεζες να ξεπερνούν τα 200 δις ευρώ μπορείτε να έρχεστε εδώ και επιμένετε ότι η συνταγή σας είναι η σωστή;
Η μόνη προστασία που μπορείτε να προσφέρετε είναι είτε να φύγετε είτε να αλλάξετε πολιτική.
Και αυτό δεν είναι μικροπολιτική.
Είναι κεντρική πολιτική επισήμανση.
Γιατί εξαπατήσατε εκατομμύρια Ελλήνων ν α σας ψηφίσουν το 2023 και τους εγκλωβίσατε σε μια τετραετή δυστοπία, στο τέλος της οποίας δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο, δεν θα μπορεί κανείς να ζήσει σε αυτή την χώρα, και θα αντιστοιχούν 2 συνταξιούχοι σε κάθε εργαζόμενο.
Ιδού λοιπόν η πρόκληση.
Δεσμευτείτε αύριο για την ημερομηνία εισαγωγής προς συζήτηση της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πραγματική προστασία του συνόλου των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών.
Κλείνω μόνο λέγοντας, αφού σας είπα ότι θα καταψηφίσω ότι το πρώτο μήνυμα θα το πάρετε στις 9 Ιουνίου και θα είναι τόσο ηχηρό που θα σας υποχρεώσει να προσφύγετε εκ νέου σε εθνικές εκλογές το συντομότερο με όλες τις αλήθειες σε γνώση των πολιτών.