Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ – Παράσταση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία, στην Αθήνα (21/5)

Ελλάδα Κοινωνία - Lifestyle Νέα

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα αρμόδια Υπουργεία θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Τρίτη 21 Μαΐου 2024, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Ο λόγος είναι οι τελευταίες εξελίξεις με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην εργολαβία. Όπως σημειώνουν οι συγκεκριμένοι ειδικευμένοι εργάτες είναι σημαντικοί σε εγκαταστάσεις που απαιτούν συντήρηση, χειρισμό και φύλαξη λόγω επικινδυνότητας. Ετοίμασαν και μάλιστα φάκελο με τις «εκθέσεις συνεπειών και επικινδυνότητας από την απομάκρυνση των ειδικευμένων εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις τις ΛΑΡΚΟ», που έχει σταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αντιφάσεις στις δηλώσεις των αξιωματούχων σχετικά με τη διατήρηση της κατάστασης μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 18 Ιουνίου. Ωστόσο για «τυπικές τεχνοκρατικές διαδικασίες που εύκολα λύνονται», όπως αναφέρουν απέλυσαν τους συναδέλφους τους.

Επειδή τα αρμόδια Υπουργεία δεν έχουν απαντήσει στις οχλήσεις τους, θα προβούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας αρχής γενομένης από την Τρίτη. Μάλιστα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 07:30’ το πρωί από την πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.