“ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”-ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: Καταγγελίες για τη μεταφορά μαθητών

Κεντρική Μακεδονία

 Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Χρήστος Παπαστεργίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά. Ευχόμαστε σε όλη την σχολική κοινότητα, μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και γονείς, υγεία και καλή δύναμη στην προσπάθειά τους να  επιτύχουν τους στόχους και τις προσδοκίες τους, τα όνειρά τους στα μονοπάτια που ανοίγονται αναζητώντας την γνώση και τις αρχές και τις αξίες που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίσουμε για το μέλλον μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ποιοτική κοινωνία. 

Για την επίτευξη των στόχων χρειάζεται η συνεργασία και η δημιουργική διάθεση όλων των φορέων και ο σεβασμός στο λειτούργημα της παιδείας ώστε αυτό να διεξάγεται απρόσκοπτα.  
Δυστυχώς όμως στην Μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης για ακόμη μια φορά αποτελούν εξαίρεση.

Για ακόμη μια φορά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ανέτοιμοι και δεν πραγματοποιείται η μεταφορά των μαθητών.

Καμία δικαιολογία δεν χωρά στο γεγονός ότι η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δεν ανταποκρίθηκε στις αρμοδιότητές της σε ένα θέμα που προκαλεί αναστάτωση σε χιλιάδες οικογένειες, χάσιμο ημερομισθίων γονέων, και δυσκολίες στην λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Δυστυχώς, ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον κ. Τζιτζικώστα και η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με την κ. Πατουλίδου έχουν κάνει καθημερινότητά τους το «πάμε κι όπου βγει» ακολουθώντας την ουρά των προβλημάτων. Κανένας σχεδιασμός, καμιά έγκαιρη προετοιμασία. Σήμερα προκαλούν σύσκεψη με τους λεωφορειούχους για την εξεύρεση λύσης. Αν είναι δυνατόν!!!

-Προβλεπόταν στην προκήρυξη και στα τεύχη διακήρυξης του διαγωνισμού οι προδιαγραφές της νομοθεσίας που είναι από το 2014;

-Τι προβλέπεται στο κείμενο της σύμβασης που υπογράφτηκε με τον ανάδοχο. Στους όρους αναγράφονται οι όροι που προβλέπονται στην νομοθεσία και στις εγκυκλίους που απορρέουν από αυτήν. Αν ναι, γιατί δημιουργείται πρόβλημα;

-Γιατί όλες οι απαραίτητες ενέργειες δεν έγιναν εγκαίρως;

Είναι η χρονική στιγμή αυτές οι παθογένειες να αλλάξουν.  
Με πράξεις, όχι με φιγούρες και λεζάντα.