Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: ΧΑΛΚΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ & ΚΟΥΡΕΣΤΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (ΦΩΤΟ)

Αθλητικά Εδεσσα Ελλάδα Μακεδονία Νέα

Με περισσότερους από 1500 αθλητές από 13 διαφορετικές χώρες πραγματοποιήθηκε το 15ο διεθνές πρωτάθλημα Hereya Open στη Σόφια της Βουλγαρίας. 

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 20-21-22 Απριλίου στο Asics arena και συμμετείχαν οι εξής χώρες: Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Κροατία, Μολδαβία, Σερβία, Σκόπια, Μεγάλη Βρετανία, Μαυροβούνιο, Τουρκία.

Από τον Α Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ συμμετείχαν τρεις αθλητές και αγωνιστηκαν ως μελη της επίλεκτης Ομάδας της Ενωσης Ταεκβοντο Βορειου Ελλαδος (ΕΤΑΒΕ): η Κουρέστη Αθήνα, η Τανη Χριστίνα και ο Τρυφωνιδης Ευθύμιος.

Η αποστολή της ΕΤΑΒΕ αποτελούνταν συνολικά από 100 αθλητές μέλη των κλιμακίων λόγω της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν στα πρωταθλήματα του 2023 και τους δέκα προπονητές των Κλιμακίων μέσα στους οποίους και η προπονητρια του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ Μπιρόζη Αναστασία για 11η χρονιά. 

Η ομάδα της ΕΤΑΒΕ έλαβε την πρώτη θέση στην Γενική κατάταξη όλως των κατηγοριών και μέσα στα μετάλλια και οι δύο αθλητές του Α.Σ. Εδεσσας. 

Πιο συγκεκριμένα την 3η θέση στην κατηγορία – 65 κιλα παίδων κατάφερε να φτάσει ο Τρυφωνιδης Ευθυμιος. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό με τον Ελβετό αντίπαλο. 

Στην 3η θέση και η Κουρέστη Αθήνα του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ στην κατηγορία – 44 κιλά παγκορασιδων ενώ στην ίδια κατηγορία αγωνιζόταν και η Τανή Χριστίνα χωρίς να καταφέρει νίκη. Και οι δύο έχασαν από την Βουλγάρα αντίπαλο. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την Ομάδα της ΕΤΑΒΕ και στους Εδεσσαίους αθλητές για τις συνεχείς προσπάθειες.