ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Απόψεις Αριδαία Ελλάδα Μακεδονία Νέα Στήλες

☑️ Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Αλμωπίας του ΚΚΕ για την ανίχνευση αρσενικού στο νερό ύδρευσης της Αριδαίας

Σε σύντομο ανέκδοτο έχει καταλήξει η συζήτηση για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού ύδρευσης της Αριδαίας.

Η παρουσία αρσενικού στο πόσιμο νερό της Αριδαίας, άνω των επιτρεπόμενων ορίων των 10 μg/L, δεν αποτελεί νέα είδηση. Ήδη από τις 6/2/2020 οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, είχαν πραγματοποιήσει ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υγείας και Εσωτερικών για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της παρουσίας αρσενικού στο πόσιμο νερό καθώς και την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών με εμφιαλωμένο νερό έως την αποκατάσταση του προβλήματος.

Τέσσερα χρόνια αργότερα βρισκόμαστε “στο ίδιο έργο θεατές”. Η παρουσία αρσενικού παραμένει στα 18 μg/L, το ίδιο και οι υποσχέσεις για παροχή ασφαλούς νερού στους καταναλωτές. Δεν μας εκπλήσσει η διαχρονική εγκληματική αδιαφορία της Περιφέρειας καθώς και των Δημοτικών αρχών. Πρώτο μέλημα όλων των παραπάνω είναι η διασφάλιση εσόδων από ένα κοινωνικό αγαθό όπως το νερό.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχουν σύμμαχο τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν ιεραρχεί έργα για την παροχή ασφαλούς νερού ύδρευσης, καθώς δεν υπάρχει άμεσο κέρδος για τους εργολάβους και τους αναδόχους των αντίστοιχων έργων.

Ως ΚΚΕ απαιτούμε:

  • Την άμεση αντιμετώπιση της παρουσίας αρσενικού στο νερό ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας, με υδροδότηση από διαφορετικό σημείο.
  • Την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών με εμφιαλωμένο νερό, με την ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Αλμωπίας, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Καλούμε τον λαό της Αλμωπίας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τη στιγμή που το νερό που καταναλώνουμε είναι ακατάλληλο, η αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην Ερυθρά θάλασσα, κοστίζει στον ελληνικό λαό μισό εκατομμύριο ευρώ ημερησίως.

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, με την πικρή ανάμνηση της πλημμύρας στην Αριδαία, θεωρούνται μη επιλέξιμες στη λογική του κόστους- οφέλους της ΕΕ.

Το σύνολο των προβλημάτων που υποβαθμίζουν την καθημερινότητά μας έχουν αιτία, και αυτή δεν είναι άλλη από τις κατευθύνσεις της ΕΕ και στο ζήτημα της ποιότητας του νερού που καταναλώνουμε.

Στις 6 Ιούνη στέλνουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αγώνα ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, των πολέμων, της φτώχειας και των διακρίσεων. Ενισχύουμε το ΚΚΕ για ζωή με αξιοπρέπεια και δουλειά με δικαιώματα.