ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ – OΔΙΚΑ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ (25/4)

Εδεσσα Ελλάδα Κεντρική Μακεδονία Μακεδονία Νέα Πέλλα

⭕️ Εκδήλωση της παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”

Μία εκδήλωση – στρογγυλό τραπέζι συζήτησης οργανώνει η περιφερειακή παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”, την Πέμπτη 25 Απριλίου, το απόγευμα (7.30 μμ), στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, με τίτλο “ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ – Οδικά, σιδηροδρομικά και συγκοινωνιακά δίκτυα”.

Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας; Γιατί ενώ περιμέναμε προαστιακή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, κατέληξε να υπολειτουργεί και το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο; Γιατί εγκαταλείφθηκε η προοπτική κάθετου άξονα με την Εγνατία είτε στο ύψος της Αλεξάνδρειας είτε στο ύψος της Βέροιας, ώστε να συνδέσει την Πέλλα και με τις όμορες περιοχές της Ημαθίας που παρουσιάζουν ανάλογη οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα; Πώς προωθείται η διασυνοριακή σύνδεση της Πέλλας στον βορρά;…

Αυτά και άλλα ανάλογα ερωτήματα στοχεύει να θίξει η εκδήλωση για να σπάσουμε τη συγκοινωνιακή απομόνωση που βιώνει η Πέλλα.

Οι κάτοικοί της και ο τεράστιος όγκος και η ποικιλία των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή χρειάζονται ζωτική πρόσβαση στα συγκοινωνιακά δίκτυα, ώστε να ξαναδώσουν ανάσα στην αναπτυξιακή της προοπτική!

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
➡️ Γιάννης Μυλόπουλος, Καθηγητής ΑΠΘ, επικεφαλής παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”
➡️ Φώτης Χατζόγλου, Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”
➡️ Γιάννης Τσουγκράκης, Μέλος της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πέλλας”
➡️ Βαγγέλης Κυριακού, Ειδικός Διαχείρισης Προορισμών & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Συντονιστής της παράταξης “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” στην Πέλλα