ΦΣ ΕΔΕΣΣΑΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” – ΝΕΟ CD

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Το 1997 ήταν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» που για πρώτη φορά ο Νύσης (Διονύσιος Μπουλγούρης), ο Γιαννάκης Ζλατάνης και η ορχήστρα του Γιώργη Ουρούμη, μπήκαν στο στούντιο για ηχογράφηση.

Ήταν 31 Μαρτίου 1997 στο Στούντιο Εργαστηρίου Ηλεκτροακουστικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Α.Π.Θ. όταν έγινε η πρώτη καταγραφή της μουσικής του τόπου μας. Ο Δήμος Έδεσσας και ο τότε αντιδήμαρχος  Χρήστος Πέγιος συνέβαλλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Ο ποιητής Μάρκος Μέσκος φιλοτέχνησε το εξώφυλλο. Μαζί με τους μουσικούς της παραδοσιακής μας μουσικής στο στούντιο ήταν ο μουσικολόγος Γιάννης Καϊμάκης και ο αείμνηστος μουσικός της Αλμωπίας Δημήτρης Ουρούμης. Ηχολήπτης ήταν ο Κώστας Κόντος.

Η ορχήστρα Νύση και Γιαννάκη συμμετείχε στο cd «Τραγούδια δίχως λόγια» με 14 κομμάτια και η ορχήστρα του Γιώργη Ουρούμη από την Αλμωπία με 12. 

26 χρόνια μετά η μουσική ιστορία ξαναγράφεται, μάλλον ξανά-ηχογραφείται. Αυτήν την φορά και με νέους μουσικούς. Πολύ σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας τις νέες εκτελέσεις όπου συμμετέχουν: Χρυσοδάκτυλοι, Banda «Entopica» & Periklis Aliopis, Οικογένεια   Τάσου – Γιάννη Δίσκου, Οικογένεια Ζλατάνη, Παναγιώτης Τουφεξής. Επιπλέον συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Βέσκος, Γιώργος Κίνας και Κωνσταντίνος Παπαχρήστου.

Η ηχογράφηση, μίξη και το mastering έγινε στο Cue Production Studio- Γ. Μαυρίδης. Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Περικλή Αλιώπη.

Η ηχογράφηση έγινε στις  26-29/9/2022 στη Θεσσαλονίκη.  

Το πρώτο cd του Φ.Σ.Ε. μπορείτε να το ακούσετε και στο Spotify: 

Part 1: https://open.spotify.com/album/3DP20dplVCF1ezBxkaRV67 

Part 2: https://open.spotify.com/album/4FBVtoBbHwJHKStNGMg8eB 

Σύντομα αναμένουμε και το cd «Τραγούδια δίχως λόγια, η συνέχεια..».  

(οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες είναι από την νέα ηχογράφηση)